Δυναμιτίζει το κλίμα ο Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε ονομασία με τον όρο Μακεδονία

Επιμένει στη γραμμή για μη χρήση του όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος«Δεν θα έρθει καμία λύση στη Βουλή χωρίς να υπάρξει αλλαγή συντάγματος»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,

σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 989, ανέφερε, ότι «θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ».

Ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο Ζαεφ αυτοκτόνησε μη δεχόμενος την αλλαγή Συντάγματος. Καμία πρόταση στην Ελληνική Βουλή αν δεν αλλάξουν Σύνταγμα».

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το «Ίλιντεν» ή το «Άνω» στην ονομασία των Σκοπίων. «Εφόσον υπάρχει ο όρος Μακεδονία», όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, «η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας όμως εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας και στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε «ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα