«Εθνική υπόθεση» για τους Τούρκους το ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Παρέμβαση της κυβέρνησης για ελεύθερη μετάδοση

Έντονες αντιδράσεις προέκυψαν στην Τουρκία από το ενδεχόμενο να μεταδοθεί, από συνδρομητικό κι όχι από ελεύθερο κανάλι, ο κρίσιμος αγώνας του ΠΑΟΚ με την  Μπεσίκτας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 25 Αυγούστου (21:00). Με βάση τη νέα ντιρεκτίβα της UEFΑ που θέλει τις ομάδες που παίζουν σε μονά νοκ

άουτ παιχνίδια να διαχειρίζονται οι ίδιες τα τηλεοπτικά δικαιώματα (ο γηπεδούχος εντός της χώρας του, κι ο φιλοξενούμενος στον υπόλοιπο κόσμο), η Μπεσίκτας βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με συνδρομητικό κανάλι για τη μετάδοση του αγώνα.

Η επικείμενη συμφωνία όμως προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών στην Τουρκία, μεταξύ των οπαδών της Μπεσίκτας και όχι μόνο, γεγονός που έφερε και την αντίδραση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σε μια δύσκολη περίοδο για τον Τούρκο πρόεδρο και τη χώρα του, προσπαθεί βρει λαϊκά ερείσματα. Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασαπόγλου, παρενέβη δίνοντας τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας σε ελεύθερο κανάλι προκειμένου να μεταδοθεί δωρεάν σε ολόκληρη την Τουρκία.

«Αγαπητοί φίλαθλοι, ακούσαμε τα όσα μας είπατε και λάβαμε το μήνυμα σας. Ο αγώνας της εκπροσώπου μας, Μπεσίκτας με τον ΠΑΟΚ στις 25 Αυγούστου θα μεταδοθεί στο Kanal D. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Μπεσίκτας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός.

Η ελληνική μετάδοση αποκλειστικά στο OPEN TV

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ο αγώνας θα μεταδοθεί δωρεάν και αποκλειστικά στο «OPEN TV», έπειτα από τη σχετική απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Μολονότι ο αρχικός σχεδιασμός του «Δικεφάλου του Βορρά» περιελάμβανε τη live μετάδοση του πρώτου αγώνα της σεζόν με την τουρκική ομάδα μέσω του PAOK TV, ο Σαββίδης θέλησε, σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, να προσφέρει δωρεάν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας σε όλους τους έλληνες φιλάθλους. Για το λόγο αυτό έδωσε εντολή να μεταδοθεί η καθοριστική αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα από την τηλεοπτική συχνότητα του OPEN.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε στους επιτελείς του συλλόγου πως αυτή η απόφαση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσει το PAOK TV, το οποίο στηρίζεται απόλυτα και θα στηριχθεί. Σε μία φάση που η κοινωνία πιέζεται οικονομικά και ψυχολογικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να προσφέρει δωρεάν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και στους ποδοσφαιρόφιλους, μια άκρως εμπορική και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση δεδομένου ότι απέναντι στον Δικέφαλο θα βρεθεί ένας ισχυρός αντίπαλος από την Τουρκία.

Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, ο Ιβάν Σαββίδης θυσιάζει ένα ποσό που εκτιμάται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ για να προσφέρει δωρεάν την αναμέτρηση μέσω του «OPEN ΤV».

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: «Επίθεση» τουρκικών ΜΜΕ στον Ιβάν Σαββίδη – «Προβοκάτορας»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ώρες συνέβη ελληνοτουρκικό επεισόδιο και στο ποδόσφαιρο… Την Πέμπτη (13/08), ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης πήγε στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και μετέφερε στους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά», το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος λόγω της πανδημίας είναι αποκλεισμένος στο Ροστόφ της Ρωσίας.

Στο μήνυμά του, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Forza» ο Σαββίδης μεταξύ άλλων είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι «είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Άλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα».

Ένα μήνυμα που έγινε γνωστό στην Τουρκία με αποτέλεσμα να γίνει πρώτο θέμα σε αρκετές αθλητικές αλλά και πολιτικές ιστοσελίδες. Η τούρκικη έκδοση της «Independent» έγραφε, μάλιστα, πως η Μπεσίκτας είναι πολύ πιθανό να απευθυνθεί και στην UEFA.

«Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης», ήταν ο τίτλος στο «Tumspor», ενώ η «Independent» το πήγαινε κι ένα βήμα παραπάνω, γράφοντας: «Η UEFA έχει αλλάξει στο παρελθόν την έδρα ενός αγώνα εάν υπάρχουν πολιτικές εντάσεις κι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό η UEFA να κάνει το ίδιο μιας και η Μπεσίκτας αναμένεται να το αιτηθεί μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη».

Μένει να δούμε τις εξελίξεις κι αν όντως έχουν βάση τα τούρκικα δημοσιεύματα και πόσο θα το… κυνηγήσει το θέμα η Μπεσίκτας.

(πληροφορίες από ethnos.gr, gazzetta.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα