Έρχονται τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά στην Ευρώπη από τη Volvo

Τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo έρχονται για να διευκολύνουν το μεταφορικό έργο εντός των ευρωπαϊκών πόλεων. Το 2021, οι μεταφορείς στην Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρικές εκδόσεις των βαρέων φορτηγών.

Η Volvo θα βγάλει στην παραγωγή πλήρη γκάμα βαρέων φορτηγών με ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, σηματοδοτώντας

την έναρξη της ηλεκτροκίνησης και σε αυτό τον τομέα.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός πως χάρη στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, τα νέα οχήματα θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνοντας τους παραγόμενους ρύπους και τον θόρυβο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Πρόκειται για ηλεκτρικά φορτηγά που προορίζονται για αστικές διανομές και συλλογή απορριμμάτων. Θα έχουν μικτό συνολικό βάρος έως 44 τόνους. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της μπαταρίας, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει και τα 300 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει να ξεκινήσει τη διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου μέσα στη δεκαετία 2020-2030. Σκοπός της Volvo Trucks, είναι έως το 2040 ολόκληρη η σειρά προϊόντων της να κινείται χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Τα λόγια του προέδρου της Volvo Trucks Claes Nilsson:

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι με την παρουσίαση του πρώτου από μια σειρά πλήρως ηλεκτροκίνητων φορτηγών Volvo. Με αυτό το μοντέλο επιτρέπουμε στις πόλεις που στοχεύουν στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των μεταφορών με ηλεκτροκίνητα φορτηγά».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα