Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των rapid test – 43 θετικοί από τους 536 που ελέγχθηκαν

21:03 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πεντακόσια τριάντα έξι (536) rapid test διενεργήθηκαν συνολικά, σήμερα σε Βόλο και Νέα Ιωνία, εκ των οποίων θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 43. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πρώτη μέρα διενέργειας των τεστ που αποτελoύν προσφορά του Δήμου Βόλου, διενεργήθηκαν 350 τεστ

στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο από τα οποία τα 30 βρέθηκαν θετικά και 186 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 13.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» απέναντι από το Δημαρχείο και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Με αφορμή τα νέα έκτακτα μέτρα (lockdown) που ανακοινώθηκαν και τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Βόλου με τη διενέργεια των rapid test για τον covid-19 και τη λήψη μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των δημοτών, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε: “Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόμασταν και απευχόμασταν δηλαδή ένα νέο lockdown, με όλες τις αναπόφευκτες οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες που θα επιφέρει, δεν το αποφύγαμε. Η κριτική, η γκρίνια, η μεμψιμοιρία και η αμφισβήτηση τούτη την ώρα σε τίποτα βοηθούν, αντίθετα προκαλούν σύγχυση και διχασμό σε μια κοινωνία τρομαγμένη και ανήσυχη που αναζητεί λύσεις στα αδιέξοδα που προκύπτουν. Η «κορωνοκαπηλεία» και ο λαϊκισμός, η τυφλή και άλογη κομματική αντιπαράθεση και οι προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας για το λαό μας, είναι στάσεις ανεύθυνες και απαράδεκτες, που όλοι πρέπει να αποδοκιμάσουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα”.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα