Έρχονται κάμερες στα κράνη των ΜΑΤ – Τι εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την τοποθέτηση συσκευών καταγραφής εικόνας στα κράνη των επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ εξετάζουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την πρόταση για την τοποθέτηση καμερών κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε επιστολή που απέστειλε προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει πιο γρήγορη διαλεύκανση καταγγελιών για αστυνομική βία.

Όπως αναφέρεται

στην επιστολή, με το εν λόγω μέτρο «θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας», ενώ όπως τονίζεται, πρόκειται για τεχνολογία που έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στις αστυνομίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών και των ΗΠΑ.

Οι κ. Χρυσοχοΐδης και Οικονόμου σχεδιάζουν την τοποθέτηση των καμερών με σκοπό «οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. να γίνονται υπό το φως της κάμερας», όπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου στην Καθημερινή.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επανέφερε τη διαταγή που υποχρεώνει τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να βάλουν διακριτικά στα κράνη τους, με τον αριθμό της «ταυτότητάς τους». Πρόκειται για έναν συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκουν και του αύξοντος αριθμού του καθενός στην ιεραρχία της διμοιρίας.

Πηγή: Έρχονται κάμερες στα κράνη των ΜΑΤ – Τι εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα