Για να… χτυπήσει 4άδα θέλει δουλειά πολλή – Τι έδειξε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ η ήττα από τη Ρεάλ (video)

Απέναντι σε μία ανώτερη σε όλα τα επίπεδα ομάδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν απέφυγε την 7η ήττα του (9-7 το ρεκόρ του) στην Euroleague. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε «περίπατο» στο ΟΑΚΑ με 75-87 επί των «πρασίνων» και με την 11η σερί επικράτησή της (13η συνολικά) και απέδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι κι

εφέτος είναι ένα από τα ακλόνητα φαβορί για να βρεθεί στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Με 17 επιθετικά ριμπάουντ έναντι μόλις οκτώ των «πρασίνων» η ομάδα του Πάμπλο Λάσο «χτύπησε» τον αντίπαλό της στο αδύνατο σημείο του και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, με την ελληνική ομάδα, πέραν του πρώτου 10λεπτου να μην μπορεί να ανακόψει το ρυθμό των «μερένχες».

Σε γενικές γραμμές, η ήττα από τη «βασίλισσα» έδειξε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ πως θέλει δουλειά πολύ για να χτυπήσει ομάδα από την πρώτη πεντάδα και για να φτάσει στο Final – 4. Ακόμα και εάν οι «πράσινοι» ενισχυθούν σε θέσεις που «πονάνε», όπως στο «5» και στον «1». Με τον κόσμο να είναι διχασμένος. Είναι χαρακτηριστικό πως οι οργανωμένοι στο 1ο ημίχρονο δεν συμμετείχαν με συνθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ στο 2ο… μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδι, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανατροπής. Φώναξαν συνθήματα, σήκωσαν πανό και κατά της διοίκησης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ένιωσε, πάντως, «καυτό» γήπεδο, όσο μπορούσε να τη δυσκολέψει αυτό. Συν το ότι και η διαιτησία δεν… παρέλειψε «πονηρά» σφυρίγματα, ειδικά όταν το «τριφύλλι» προσπάθησε για την ανατροπή.

Los nuestros repartieron 2⃣4⃣ asistencias en el partido vs @paobcgr, el doble que ellos.
@facucampazzo, con 8, fue nuestro máximo asistente.#HalaMadrid | #RMBaloncesto pic.twitter.com/l1flrSDD5x

Real Madrid Basket (@RMBaloncesto) December 27, 2019

Η «βασίλισσα» παίζει, πάντως, σε άλλο… επίπεδο και να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με τρεις απουσίες (Γιουλ, Κάρολ, Ρέγες), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμπλο Λάσο έκανε μόλις τρεις αλλαγές. Όσο και εάν έπαιζαν οι δυο ομάδες, οι «πράσινοι» που «μάτωναν» για να πετύχουν καλάθι, ειδικά από μέση απόσταση και από το ζωγραφιστό. Θα μπορούσε να είχε πιέσει περισσότερο ο Παναθηναϊκός, εάν έμπαινε το τρίποντο του Φριντέτ στο τέλος της 3ης περιόδου, και θα έφερνε τους «πράσινους» στο -5, αλλά και στη συνέχεια το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία να μειώσει και δεν το κατάφερε.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το βράδυ της Πέμπτης (26/12) έγινε… επιχείρηση προσγείωσης στο ΟΠΑΠ. Πολλοί κατάλαβαν ότι τις τέσσερις, πέντε πρώτες ομάδες της Euroleague – μ ‘ αυτή την κατάσταση – δεν τις… χτυπάει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Μακρινό «όνειρο» αποτελεί το Final – 4 μ’ αυτή την κατάσταση. Όλοι είχαν τα κεφάλια κάτω, βλέποντας τη διαφορά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρικ Πιτίνο ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως θα πρέπει οι παίκτες να κάνουν τα… βασικά στο παρκέ, ειδικά εάν θέλει το «τριφύλλι» να «χτυπήσει» πιο ποιοτικές ομάδες και τόνισε αυτό μπορεί να γίνει με δουλειά. Δηλαδή να μπουν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα βασικά μέσα στον χειμώνα… Τόνισε πως ο Παπαγιάννης θα πρέπει να μάθει να κάνει μποξ άουτ στον Ταβάρες για να μην πάρει πρώτος ο αντίπαλός του την μπάλα κάτω από το καλάθι και έτσι να βρεθεί σε δύσκολη θέση. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι ο Καλάθης θα πρέπει να κάθεται να σουτάρει με τις ώρες στην προπόνηση για να βελτιωθεί σ’ αυτό τον τομέα…

Ο αμερικανός τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει για μεταγραφές – εάν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» θα κινηθούν για παίκτη – αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να διατεθούν 2εκ. δολάρια για να έρθει κάποιος που μπορεί να κάνει τη διαφορά… Ο προπονητής των «πράσινων» περιμένει να δει τι μπορεί να πάρει βαθμολογικά η ομάδα του, από τα εκτός έδρας ματς με ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι και μετά ποντάρει στο πιο βατό πρόγραμμα για να βελτιωθούν οι «πράσινοι» και έτσι πετύχουν άλλες οκτώ με 10 νίκες, ώστε να εξασφαλίσουν την οκτάδα…

Η Ρεάλ Μαδρίτης στην αρχή του ματς, μέχρι να βρει τα πατήματά της, δεν ξέφυγε στο σκορ, αλλά μπήκε στο παρκέ με το… μαχαίρι στα δόντια, παίζοντας δυνατά στην άμυνα. Η «βασίλισσα» έπαιξε και «ξύλο»… Και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φάνηκε σαν να προετοιμάστηκε για «φιλικό» κόντρα σε ομάδα που οι παίκτες της βρίσκονται με «κλειστά» μάτια.

Τι έγινε στον αγώνα

Εάν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 7 λεπτά κι ένα μικρό διάστημα στην 3η περίοδο, που η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν αρκετά ανταγωνιστική, από κει και πέρα η ανωτερότητα των Ισπανών ήταν εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν τη 2η σερί ήττα τους, «πληρώνοντας» σε ένα ακόμη ματς την αδυναμία τους στα ριμπάουντ (18 επιθετικά οι Ισπανοί), ενώ υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη (13).

Παρότι ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν αρκετά καλός (18 πόντους και 9 ριμπάουντ), ο Καλάθης φάνηκε όταν όλα είχαν τελειώσει (19 πόντους, αλλά με 1/8 τρίποντα), 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Οι Ισπανοί επέβαλλαν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Άντονι Ράντολφ με 22 πόντους (5/11 τρίποντα), ο Έντι Ταβάρες έκανε double double (14π. και 14 ριμπάοντ) κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τις ρακέτες, ενώ «διψήφιος ήταν και ο Τζέφερι Τέιλορ με 10 πόντους. Πλέον, ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 9-7 και έμεινε δύο νίκες μακριά από τις Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι οποίες «συγκατοικούν» στην 4η θέση, ενώ η Ρεάλ παρέμεινε στη κορυφή με ρεκόρ 13-3.

Να σημειωθεί πως οι «μερένγκες» ανέβασαν το σερί τους επί του Παναθηναϊκού στις 9 νίκες. Ακολουθεί για το «τριφύλλι» ένα ακόμη πολύ δύσκολο ματς, αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία (3/02), ενώ η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Βιλερμπάν.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-44 (ημ.) 58-66, 75-87.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 4 (1/7 σουτ, 4 ριμπάουντ), Ράις 3 (1/3 τρίποντα), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 11 (1), Βουγιούκας, Τζόνσον 3 (1), Φρεντέτ 18 (1/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 λάθη), Καλάθης 19 (6/12 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουάιλι, Μήτογλου 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 12 (2), Ράντολφ 22 (2/3 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Ρούντι 3 (1/6 σουτ), Καμπάσο 6 (0/6 τρίπονταμ 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Λαπροβίτολα 7 (2), Ντεκ 2 (1/4 σουτ), Γκαρούμπα, Ταβάρες 14 (5/7 δίποντα, 4/5 βολές, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα), Μίκι 3, Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 10 (2).

Ομαδικά στατιστικά – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 18/34 δίποντα, 9/31 τρίποντα, 12/13 βολές, 32 ριμπάουντ (23+9), 12 ασίστ, 3 κλεψίματα, 13 λάθη, 3 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά – Ρεάλ Μαδρίτης: 17/34 δίποντα, 14/40 τρίποντα, 11/15 βολές, 41 ριμπάουντ (24+17), 24 ασίστ, 6 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Στο πρώτο παιχνίδι του 2020, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3/2, 19:00), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα ταξιδέψει στο Astroballe για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν (3/2, 21:45).

Δεύτερο ημίχρονο με μόλις τρεις αλλαγές από τον Λάσο

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πάμπλο Λάσο δεν «άνοιξε» πολύ το ροτέισον του στο ΟΑΚΑ και στο δεύτερο μέρος προχώρησε σε ελάχιστες παρεμβάσεις από τον πάγκο. Τόσο ελάχιστες που δεν ξεπέρασαν τις… τρεις. Στο 30ο λεπτό, ο Ρούντι πέρασε στη θέση του Ντεκ, στο 31ο, Κοζέρ μπήκε αντί του Τέιλορ και στο τελευταίο λεπτό, πέρασε για λίγο ο Γκαρούμπα αντί του Ταβάρες.

Άλλη αλλαγή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν έκανε ο προπονητής της Ρεάλ, με έναν τόσο μικρό αριθμό αλλαγών, να μην είναι συνηθισμένος, ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Ο ισπανός τεχνικός δεν κάνει εξιζητμένα πράγματα, αλλά μπορεί να παίρνει από τον κάθε παίκτη, τα βασικά που μπορεί.

I don’t know if it’s a record, but Laso did only 3 substitutions in the 2nd half vs Pana:
30’ Fernandez in, Deck out
31’ Causeur in, Taylor out
39’ Garuba in, Tavares out

— Marco Pagliariccio (@loupaya) December 26, 2019

Καλάθης: Απογοήτευσα την ομάδα, αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο Νικ Καλάθης σημείωσε 19 πόντους απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, επιμένοντας όμως έξω από τη γραμμή των 6.75, απ’ όπου είχε 1/8 τρίποντα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των «πρασίνων» από τη «βασίλισσα» μέσα στο ΟΑΚΑ, με δηλώσεις του στη Euroleague Greece. Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης έχει ποσοστό 10,3% με τρία εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες.

«Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε απέναντι στη Ρεάλ. Προφανώς και απογοήτευσα πολύ την ομάδα μου. Αναλαμβάνω εγώ το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης γι’ αυτήν την ήττα. Πρέπει να απαντήσουμε και να επιστρέψουμε δυνατά στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Κάναμε λάθη απέναντι στη Ρεάλ και θα μάθουμε από αυτά, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε και να προχωρήσουμε», απολογήθηκε ο Καλάθης και αμέσως μετά ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι κουρασμένος και ούτε νιώθω έτσι. Απλά το λάθος ήταν δικό μου».

Ο διεθνής γκαρντ σχολίασε για την ποιότητα της Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν θα έλεγα ότι μοιάζει με ανίκητη. Απλά δεν παίξαμε με ενέργεια και όπως θα έπρεπε να παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Και αυτό βαραίνει εμάς. Έπρεπε να παίξουμε διαφορετικά. Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες λόγω του ότι ήταν Χριστούγεννα και ίσως να βγήκαμε από τον ρυθμό μας, αλλά δεν έπρεπε να παρουσιαστούμε έτσι. Ήμασταν απογοητευτικοί».

Στο τέλος, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Είναι μεγάλη η σεζόν και δεν λέει κάτι που χάσαμε ένα ματς. Βέβαια, μέσα στην έδρα μας δεν πρέπει να γνωρίζουμε ήττες, αλλά να την προστατεύουμε. Πρέπει από το επόμενο παιχνίδι να ξαναβρούμε την ενέργεια που έχουμε ως ομάδα, όπως επίσης και το πνέυμα του μαχητή. Δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε άμεσα τη νοοτροπία μας. Στα τελευταία ματς ήμασταν soft. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

Τι έγινε στα άλλα ματς

Στο σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Μπακάμπι Τελ Αβίβ, η γηπεοδύχος έφτασε στην έδρα της σε μεγάλη νίκη με 99-79, με την περιφέρειά της να πετάει…. φωτιές. Σημαντική νίκη πέτυχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 78-75 εντός κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Η Βιλερμπάν βρέθηκε να προηγείται με +17 της Κίμκι, αλλά , οι Ρώσοι, χωρίς το μεγάλο τους αστέρι στην πεντάδα (έμεινε στον πάγκο γι΄ αρκετή ώρα) κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς (90-88), αλλά τελικά η γαλλική ομάδα ήταν αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε (92-88) με τις δύο βολές του Λάιτι κι ενώ προηγουμένως ο Κράμερ είχε αστοχήσει από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» για να φέρει το ματς στα ίσια.

Νωρίτερα, η Άλμπα Βερολίνου έκανε «πάρτι» απέναντι στην Μπασκόνια (81-57) στο ντεμπούτο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο των Βάσκων.

Αναλυτικά για την 16η αγωνιστική στη Euroleague έχουμε:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 78-75
Αναντολού Εφές (Τουρκία) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 99-79
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) – Μπασκόνια (Ισπανία) 81-57
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 75-87
Βιλερμπάν (Γαλλία) – Κίμκι (Ρωσία) 92-88
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 27/12
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – Βαλένθια (Ισπανία) 27/12
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 27/12
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα) 27/12 (22:00)

Η βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 13-3
Αναντολού Εφές 13-3
Μπαρτσελόνα 12-3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-5
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-5
Παναθηναϊκός 9-7
Αρμάνι Μιλάνο 8-8
Βιλερμπάν 8-8
Κίμκι 8-8
Ολυμπιακός 6-9
Βαλένθια 6-9
Ερυθρός Αστέρας 6-9
Μπάγερν Μονάχου 6-9
Μπασκόνια 6-10
Φενερμπαχτσέ 5-10
Άλμπα Βερολίνου 5-11
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 4-11
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-12

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Για να… χτυπήσει 4άδα θέλει δουλειά πολλή – Τι έδειξε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ η ήττα από τη Ρεάλ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα