Εποικοδομητική αλλά χωρίς «λευκό καπνό» η συνάντηση Μέι – Κόρμπιν

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισαν ως εποικοδομητικές.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός για το Brexit. «Εποικοδομητική αλλά χωρίς κατάληξη», ήταν η φράση του Κόρμπιν για τη συζήτηση.

«Οι συνομιλίες σήμερα ήταν εποικοδομητικές, και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία και δεσμεύτηκαν να δώσουν τέλος στην τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα

πρόγραμμα εργασίας που διασφαλίζει ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία (στην απόφαση) του βρετανικού λαού, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και την ασφάλεια», ανέφερε σε σχετική του δήλωση εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέι.

Από την πλευρά τους οι Εργατικοί σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Είχαμε εποικοδομητικές διευκρινιστικές συζητήσεις για το πως μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας ανάμεσα στις ομάδες μας που θα εξετάσουν τo αντικείμενο για συμφωνία».

Πλέον, η κάθε πλευρά αναμένεται να ορίσει μια διαπραγματευτική ομάδα, ενώ οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ώστε να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα