Δικάζονται την Πέμπτη οι νεαροί για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη Μυτιλήνη

Την Πέμπτη αναμένεται να δικαστούν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, πέντε νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη, στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου για το βόρειο Αιγαίο.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες:

της απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης,
στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι του ενός υπό την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης της σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους κατά συρροήτης διακεκριμένης περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος κατά συναυτουργία.Τέλος της διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία.

Οι πέντε είχαν συλληφθεί με τη αυτόφωρη διαδικασία και είχαν παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπου όμως ζήτησαν αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν για τη δίκη. Δυο μέρες μετά κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο ένας από τους κατηγορουμένους απουσίαζε επικαλούμενος ασθένεια και έτσι η δίκη αναβλήθηκε για αύριο, 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ πριν από ένα χρόνο, οι κατηγορούμενοι συμμετέχοντας σε ομάδα περίπου 80 νεαρών μετά το τέλος σχετικής κινητοποίησης, προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα