«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για την υπόθεση Καλλίτση – «Δεν περίμεναν ένας κομμωτής να είναι κομάντο»

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του στις 11 ΑπριλίουΟ κατηγορούμενος αστυνομικός δεν προσήλθε στο δικαστήριοΟ 45χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και στράφηκε κατά των θυμάτων του

«Καταπέλτης» ήταν ο εισαγγελέας σε βάρος δυο εκ των τριών κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή Παναγιώτη Καλλίτση και της τότε συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την ενοχή του 45χρονου που πυροβόλησε τον κομμωτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας, την ενοχή του αστυνομικού για απλή

συνέργεια στην απόπειρα ληστείας και για τον Ιρακινό ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοχος μόνο για την απόπειρα ληστείας.

«Δύο άνθρωποι φιλήσυχοι εργατικοί βρέθηκαν ξαφνικά να βιώνουν αυτό το περιστατικό, να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται να καταλήγουν στυα νοσκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα. Και ο πιο υπεύθυνος σε αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες. Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας. Λύκος με προβατάκια Θα αρχίσει να διαλογίζεται με πρόβατα ο λύκος; Θα αρπάξει αμνούς και θα τους κατασπαράξει. Αυτό έκανε ο 45χρονος», ανέφερε στην πρόταση του ο εισαγγελέα της έδρας.

Μάλιστα, σχολίασε ότι οι δράστες της επίθεσης την «πάτησαν» επειδή πίστεψαν ότι ο κομμωτής δεν θα αντιδράσει στην επίθεση, βασισμένοι στα στερεότυπα που υπάρχουν για τους καλλιτέχνες. «Εκεί την πάτησαν. Τι είναι οι κομμωτές; Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν “θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!”. Δεν ξέρεις όμως πώς αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα!

Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί την πατήσανε. Ο 45χρονος δεν είναι δολοφόνος, δεν είναι εκτελεστής, δεν πήγε να σκοτώσει αλλά να λήστεψει. Από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θανατό τους. Τι είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο;», είπε κλείνοντας την αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων

Προηγήθηκαν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων, καθώς ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του.

Ο 45χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και μάλιστα στράφηκε κατά των θυμάτων του, λέγοντας πως ψεύδονται.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Είναι ψέμα ότι σήκωσα το όπλο και πυροβόλησα τον Καλλίτση εξ επαφής. Ήμασταν σε πάλη, προσπαθούσα να τον απωθήσω. Η Χριστοπούλου έφυγε, κανείς δεν την πέιραξε. Είχα όλη την ευχέρεια να βάλω το όπλο στην καμπίνα και να πυροβολήσω. Δεν το έκανα. Έμεινα με τον Καλλίτση στο γκαράζ, παλεύαμε, τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα». Κατά τον κατηγορούμενο, οι Π. Καλλίτσης και Έλενα Χριστοπούλου προσπάθησαν να δώσουν δραματικό τόνο στο δικαστήριο. «Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίτσης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη συζυγό του και τον πυροβόλησα στην καρδιά» είπε στο δικαστήριο.

Ο ιρακινός κατηγορούμενος πάλι, ζήτησε συγγνώμη για ότι έχει συμβεί. Κατά την απολογία του, ανέφερε πως έκανε λάθος: «είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα