Τούρκος 37 ετών ο κύριος ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη – Τρεις νεκροί, εννέα τραυματίες

«Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς»Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν περισσότεροι του ενός ένοπλοι«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία»

Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναζητούν έναν 37χρονο Τούρκο, σχετικά με τις ανταλλαγές πυρών στην Ουτρέχτη που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν πέντε ακόμη.

«Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (που γεννήθηκε

στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

The police asks you to look out for the 37 year old Gökman Tanis (born in Turkey) associated with the incident this morning at the #24oktoberplein in #Utrecht. Do not approach him but call 0800-6070. pic.twitter.com/U1IWEDtUYu

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) 18 Μαρτίου 2019

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν περισσότεροι του ενός ένοπλοι.

Επιπλέον, οι αρχές αύξησαν το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατία στο υψηλότερο στην επαρχία της Ουτρέχτης. Σε αυτό το πλαίσιο, σχολεία έκλεισαν και άνδρες της αστυνομίας ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και άλλες υποδομές, όπως επίσης στα τεμένη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για το περιστατικό, που έλαβε χώρα τρεις ημέρες μετά το μακελειό με τους 50 νεκρούς σε δύο τεμένη στην πόλη του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία.

«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία»

«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας

«Μια τρομοκρατική ενέργεια συνιστά επίθεση εναντίον του πολιτισμού μας, εναντίον της κοινωνίας μας που προάγει την ανεκτικότητα κι είναι ανοικτή προς όλους (…) Δεν υπάρχει παρά μονάχα μία απάντηση, κι αυτή είναι το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία μας να είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό και τη βία», υπογράμμισε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία. Ποτέ», τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα