Εικόνες ελπίδας από τους «μικρούς» – Μηνύματα από Καρεμπέ και Τσαρτσαρή για τη βία και τον σεβασμό

Για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός στη χώρα μας ζουν τραγικές στιγμές με τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός στο ΟΑΚΑ, αλλά υπάρχει ελπίδα. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά.

Το σαββατοκύριακο έπαιξαν και οι μικροί των δυο συλλόγων και είδαμε πολύ όμορφες εικόνες ελπίδας για καλύτερο μέλλον. Για

να αλλάξει κάτι σ’ αυτή την χώρα, θα πρέπει να αλλάξουμε παιδεία και αυτό μπορεί να γίνει από τους μικρούς. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, οι άνθρωποι των δυο ομάδων είδαν μαζί τα ματς (το αυτονόητο είναι αυτό), ενώ και οι παίκτες ήταν αντίπαλοι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα για το ποδόσφαιρο και τον σεβασμό στο Fair Play, με αφορμή τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. «Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το πάθος μας είναι να το απολαμβάνουμε… και να εκτιμούμε το καλύτερο ντέρμπι. Όχι το αντίθετο. Σεβασμός, fair play», έγραψε στο Instagram ο πρώην σπουδαίος άσος.

Την ίδια ώρα φανερά ενοχλημένος από τα διαρκή κρούσματα βίας στον ελληνικό αθλητισμό,ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε δύο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις μέσω Twitter εντοπίζοντας τη ρίζα του κακού στην έλλειψη αθλητικής παιδείας.

«Τελικά, μήπως αντί για ξένους διαιτητές, να ζητήσουμε ξένους φιλάθλους? Με κάθε σεβασμό προς τους ελάχιστους εναπομείναντες υγιείς φιλάθλους», έγραψε αρχικά ο πρώην διεθνής άσος του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Μήπως να απαιτήσουμε, να διδάσκεται στα σχολεία, φίλαθλη αγωγή? Και μαζί με την διοίκηση επιχειρήσεων να προστεθεί και η διοίκηση αθλητισμού;».

Μήπως να απαιτησουμε, να διδάσκεται στα σχολεία, φίλαθλη αγωγή? Και μαζί με την διοίκηση επιχειρήσεων να προστεθεί και η διοίκηση αθλητισμού?

— Kostas Tsartsaris (@KTsartsaris) 17 Μαρτίου 2019

Ωραίες στιγμές αθλητισμού από τους μικρούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκούς στους αγώνες των ομάδων Κ17 και Κ15, με τους παράγοντες και τους προπονητές των δυο συλλόγων να κάθονται όλοι μαζί. Μιλάμε για πρώην άσους, που θέλουν μια καλύτερη ημέρα στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό:

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr/intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα