Ακούει κανείς τον Παπασταθόπουλο; Αποκαλύψεις για… όλα και για όλους από τον Sokratis

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος για το μέλλον του, την εθνική ομάδα, στην εκπομπή «Total Football» του «Open TV», υπογραμμίζοντας ότι το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι πολύ δύσκολο.

Ο άσος της Άρσεναλ, που είναι στη χώρα μας, λόγω των υποχρεώσεων που ακολουθούν για την εθνική μας, αποκάλυψε ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του. Ανέφερε ότι στην εθνική ομάδα νιώθει μεγάλη πίεση, καθώς θέλει να φτάσει σε επιτυχίες, ενώ καυτηρίασε – όπως και

οι Κώστας Κατσουράνης και Ντέμης Νικολαΐδης – το γεγονός πως όλοι στη χώρα μας, έχουν σε δεύτερη μοίρα τη «γαλανόλευκη» με αφορμή τα όσα έχουν γίνει και για την έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Όλοι στο πάνελ της εκπομπής καυτηρίασαν το γεγονός πως μετά το Μουντιάλ 2014 στην εθνική ομάδα έγιναν πολλές αλλαγές, καθώς πολλοί νόμιζαν ότι μετά την πορεία μας στα γήπεδα της Βραζιλίας θα κάναμε… περίπατο στα προκριματικά του EURO 2016…

Ο Sokratis ανέφερε, ακόμα, ότι τα ματς για το Euro 2020 ίσως να είναι και τα τελευταία του με την Εθνική, ενώ τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια φθάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος διεθνής μας άσος, ο Ανδρέας Σάμαρης, συνέχισε την ανοδική του πορεία στη Μπενφίκα, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ.

Ας δούμε τι δήλωσε ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός των «κανονιέρηδων»:

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Ακόμα έχουμε κάμποσα χρόνια. Πιστεύω 3-4 χρόνια ακόμα. Πριν από 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα ένα χρόνο, να κλείσω την καριέρα μου; Τώρα θα πω ότι όχι, δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Θα προτιμήσω να πάω στην Αμερική ή στην Κίνα ή κάπου αλλού, και για εμπειρία, από το να γυρίσω στην Ελλάδα. Πολλοί ΑΕΚτσήδες θα στενοχωρηθούν, αλλά δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα».

Για την Εθνική ομάδα: «Αν σου πω ότι δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, από θέμα παιχνιδιών, στρες, καθαρά ποδοσφαιρικό και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι γιατί πραγματικά έχω άγχος. Γιατί βλέπω κι εγώ ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι τωρινό, ότι ένα χρόνο υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι, έχω μεγάλη πίεση, η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα.

Έχω αποφασίσει κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Το έχω πάρει απόφαση, είμαι συνειδητοποιημένος. Είμαι και κουρασμένος. Αλλά πια βρίσκομαι 14 χρόνια στην Εθνική. Ίσως και τα νέα παιδιά να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερο.

Όλα άλλαξαν και πολλά δεν πήγαν καλά. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι και δεν έχουμε πια το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχαμε παλιά, δεν έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα. Και πιστεύω πως στην Ελλάδα ασχολούνται λιγότερο με την Εθνική, για το καλό της, σε σχέση με πριν 7,8-10 χρόνια. Με ό,τι συνεπάγεται. Μεγάλη ευθύνη έχει και η ΕΠΟ και η ελληνική νοοτροπία. Αλλά και η ΕΠΟ, γιατί όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, φταίνε και οι παίκτες, και η διοίκηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, δύσκολα.

Παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο, δεν είμαστε φαβορί. Πιστεύω πως κι εμείς οι παίκτες πρέπει να καταλάβουμε πια ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από 5,7,8,10 χρόνια. Και σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε πάνω απ’ όλα για να το χαιρόμαστε και να κατορθώνουμε να παίρνουμε το καλύτερο».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια είναι πρώτος, δίκαια θα πάρει το πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη ομάδα, την πιο σταθερή. Έχει μία ομάδα που φαίνεται πεινασμένη σε σχέση με τις άλλες και μία ομάδα η οποία είναι δεμένη. Είναι 3-4 χρόνια μαζί, μικρές αλλαγές, πολύ καλή ομάδα».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποκάλυψε πως μικρός ήταν Παναθηναϊκός (το ίδιο είπε και ο Κώστας Κατσουράνης), ενώ αποκάλυψε το πως πήγε στην ΑΕΚ και πως καθιερώθηκε στην Ένωση. Τόνισε ότι όταν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, ξέχασε… τα συναισθήματά του.

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε, ακόμα, και για τον Χρήστο Αλμπάνη, υπογραμμίζοντας πως τον είχε γνωρίσει πολύ καλά όταν ήταν και οι δυο στη Βέρντερ Βρέμης, με τον νυν επιθετικό να παίζει τότε στους «μικρούς» της γερμανικής ομάδας. Τον είχε συμβουλέψει τότε πως για να κάνει καριέρα θα πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο να παίζει με περισσότερο τσαγανό, καθώς ο πρώην παίκτης του Απόλλων Σμύρνης είναι πολύ καλός παίκτης και άνθρωπος, κάτι που τον… επηρεάζει και μέσα στο γήπεδο.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Ανδρέας Σάμαρης έχει βρει τη θέση του στην ενδεκάδα της Μπενφίκα τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και την αλλαγή στον πάγκο. Ο έμπειρος άσος δείχνει «αναγεννημένος», πετυχαίνοντας και γκολ. Αυτό έκανε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μορεϊρένσε, παιχνίδι στο οποίο είχε ασίστ ενώ σημείωσε στο 43′ το δεύτερο γκολ των «αετών», που τελικά έφθασαν σε θρίαμβο με 4-0. Η Μπενφίκα δίνει μάχη για το πρωτάθλημα με την Πόρτο.

Σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο διεθνής έλληνας μέσος της Μπενφίκα, έγραψε: «Μεγάλη νίκη !!! Χαίρομαι που βοήθησα, αλλά κυρίως επειδή έχουμε και τους τρεις βαθμούς. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι».

Grande vitória!!

Keywords
Τυχαία Θέματα