Επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Διαδήλωση στο Παρίσι ως φόρος τιμής στα θύματα

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε σήμερα στο Παρίσι, αποτίνοντας φόρο τιμής στους 50 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την επίθεση ενός αυστραλού εξτρεμιστή στη Νέα Ζηλανδία.

Η σιωπηλή διαδήλωση («Είμαι κι εγώ Κράιστσερτς» – «Je suis Christchurch») ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Ιμπν Μπαντίς, στη Ναντέρ, με τη συμμετοχή

τουλάχιστον 700 ανθρώπων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

«Όλοι ενωμένοι εναντίον του μίσους», «Είμαστε η ειρήνη», «Ποτέ ξανά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κράταγαν οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι πιστοί.

«Θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς αδελφούς και τις νεκρές αδελφές μας στο Κράιστσερτς», είπε ο πρόεδρος των οργανώσεων Orientation και Irchad, Ρασίντ Αμπντουνί.

«Για εμάς το τίμημα είναι διπλό: είμαστε κατηγορούμενοι και θύματα» της τρομοκρατίας, σημείωσε.

«Η τρομοκρατική κι εγκληματική ενέργεια που διέπραξε ένας άνδρας, ο οποίος χαρακτήριζε τους μουσουλμάνους στη Γαλλία “εισβολείς”, μας στέλνει πίσω στη Γαλλία που καθιστά κοινό τόπο την ισλαμοφοβία και τις ενέργειες εναντίον των μουσουλμάνων», εκτίμησε ο Αμπντουνί.

«Σήμερα, η μισαλλοδοξία στοχοθετεί τους μουσουλμάνους, όμως θα μπορούσε να πλήξει όλες τις θρησκείες. Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία», συνέχισε, απευθύνοντας έκκληση στο γαλλικό κράτος να «αναλάβει τις ευθύνες του».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα