Τα «γυρνάνε» τώρα οι Βρετανοί – Πάνω από 3 εκ. υπογραφές σε διαδικτυακή αίτηση κατά του Brexit

Οι Βρετανοί φαίνεται πως έχουν αρχίσει να τα… γυρνάνε σχετικά με την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκαλύπτει μία διαδικτυακή αίτηση.

Συγκεκριμένα, δύο μέρες αφότου ξεκίνησε αυτή η αίτηση, που απευθύνεται προς τη βρετανική κυβέρνηση καλώντας την να ακυρώσει το Brexit, ο αριθμός των υπογραφών ξεπέρασε ήδη τα 3 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της αίτησης, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του βρετανικού Κοινοβουλίου, στόχος της είναι να «αποδείξει την ισχύ της στήριξης της

κοινής γνώμης, όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή, υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ένα ακόμη δημοψήφισμα «μπορεί να μην οργανωθεί ποτέ, επομένως ψηφίστε τώρα», σημειώνεται επίσης, στον απόηχο της απόρριψης ενός δεύτερου δημοψηφίσματος από τους βρετανούς βουλευτές.

Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται διάσημες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο ηθοποιός, Χιου Γκραντ και η τραγουδίστρια, Άνι Λένοξ.

I’ve signed. And it looks like every sane person in the country is signing too. National emergency. Revoke Article 50 and remain in the EU. – Petitions https://t.co/tPgkaz1soi

Hugh Grant (@HackedOffHugh) 20 Μαρτίου 2019

I have just signed this petition to #RevokeArticle50 it’s currently gaining 100k signatures an hour!

Please join me, sign & share (the site keeps crashing under the traffic so stick with it) https://t.co/U7mTUBM5xo

— Annie Lennox (@AnnieLennox) 21 Μαρτίου 2019

«Όσοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή έχουν βρετανική υπηκοότητα μπορούν να υπογράψουν το αίτημα. Αυτό περιλαμβάνει και τους βρετανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό», ανέφερε το κοινοβούλιο στο Twitter.

Any UK resident or British citizen, including British citizens abroad, is entitled to start or sign e-petitions. Fraudulent signatures are removed.

— UK Parliament (@UKParliament) 21 Μαρτίου 2019

Πολύ σύντομα, ο αριθμός των υπογραφών ξεπέρασε το όριο των 100.000, που απαιτείται ώστε να τεθεί ενδεχομένως υπό συζήτηση στο Ουεστμίνστερ.

Ωστόσο, αυτή η συζήτηση δεν μπορεί «άμεσα να αλλάξει τον νόμο ή να οδηγήσει σε μια ψηφοφορία για την εφαρμογή του αποτελέσματος της αίτησης» διευκρινίζεται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – dpa)

Keywords
Τυχαία Θέματα