Επιθέσεις σε Ξάνθη και Πάτρα για τον Γιαγτζόγλου – Κατάληψη σε ΑΠΘ και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης. Οι δράστες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ επιτέθηκαν με πέτρες ή μεταλλικά αντικείμενα στην είσοδο των δικαστηρίων με αποτέλεσμα να σπάσουν όλα τα τζάμια της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και μετά να εξαφανιστούν.

Μετά την επίθεση, στα δικαστήρια έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο για να ερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, από τον τρόπο δράσης και το στόχο, είναι πιθανό η επίθεση να έγινε για τη στήριξη στον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Επιθέσεις

στην Πάτρα

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα 20 περίπου ατόμων άρχισαν να βάφουν με σπρέι τράπεζες, καταστήματα ρούχων μέχρι και εκκλησίες στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, τα άτομα έγραψαν συνθήματα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Πλατεία Ολγας και στη συνέχεια σε πολλά καταστήματα στην Ρήγα Φεραίου.

Κατόπιν κινήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου όπου έγραψαν συνθήματα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων όπως και σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Μαιζώνος.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν αυτό για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου.

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο πραγματοποιείται από αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις κλιμακούμενες ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο Ντίνος διανύει την 8η ημέρα απεργίας πείνας και 4η ημέρα δίψας με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προειδοποιούν πως αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό θα κλιμακώσουν τις ενέργειες τους.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν επιπλέον εμπαιγμό όσο αφορά τη σωματική ακεραιότητα του συντρόφου Προχωράμε σε κατάληψη και προειδοποιούμε ότι όσο περνάνε οι μέρες και χειροτερεύει η υγεία του συντρόφου, τόσο αυξάνεται η οργή μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται»

Kατάληψη στη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ

Σε κατάληψη στη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ, που βρίσκεται στην Εγνατία, προχώρησε ομάδα πέντε ατόμων. Ζητούν άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Γιαγτζόγλου για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αναρχικοί καλούν μάλιστα σε «πλαισίωση της κατάληψης» ενώ έχουν προγραμματίσει «συνέλευση κατάληψης» στις 13:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα