Επίσημα η Bundesliga αρχίζει ξανά στις 16 Μαΐου (video)

Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το πρώτο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά που θα κάνει επανεκκίνηση μετά την διακοπή που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/05) σε συνέντευξη Τύπου, η αγωνιστική δράση θα αρχίσει στις 16 Μαΐου με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής.

Δε θα διεξαχθεί παιχνίδι την Παρασκευή 15 Μαΐου, ενώ το πρόγραμμα του Σαββάτου θα περιλαμβάνει και την αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη

Σάλκε. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Μαϊου με τον αγώνα της Βέρντερ με την Λεβερκούζεν.

Φυσικά δε θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδα και όλα τα ματς θα διεξαχθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού... Σημειώνεται ότι πρόσφατα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό τρία μέλη της Κολωνίας, με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει πρωταθλήματα.

#Deportes – La Bundesliga se reanudará sin público en los estadios el próximo sábado 16 de mayo, cuando se empiece a disputar la jornada 26, según dio a conocer la Liga Alemana de Fútbol (DFL). https://t.co/vVY6kmTLyZ

— El Observador RCTV (@obsenlinea) May 7, 2020


Είχε δοθεί το «πράσινο» φως από την «DFL», μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση

Λίγες ώρες μετά το «ΟΚ» της Άγκελα Μέρκελ για την επανέναρξη της Bundesliga στο δεύτερο μισό του Μαΐου, ήταν η σειρά της γερμανικής λίγκας (DFL) να συγκατατεθεί για να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος. Το ποδόσφαιρο της χώρας είχε τεθεί σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

Με μήνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», η «DFL» είχει επιβεβαιώσει ότι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», το οποίο όριζε ως πιθανή ημερομηνία επανέναρξης την 15η Μαΐου, ήταν ακριβές.

Ακολούθησε την Πέμπτη (07/05) η συνέλευση της «DFL» με τους 36 συλλόγους μέλη της (α’ και β’ κατηγορία) και έτσι επιβεβαιώθηκε, επίσημα, ότι η Bundesliga θα είναι το πρώτο από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα ξαναρχίσει.

DFL confirms May 16 restart for Bundesliga and 2. Bundesliga https://t.co/vPgJur3ssC

— The Baker (@TheBaker_za) May 7, 2020


Υπενθυμίζεται ότι η UEFA, με βάση τις τελευταίες της αποφάσεις, δίνει το δικαίωμα σε χώρες και ομοσπονδίες να αποφασίσουν οι ίδιες για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους και να ορίσουν τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα… Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η UEFA ζήτησε, άλλωστε, τις τελικές βαθμολογίες από τις χώρες – μέλη της ως τις 3 Αυγούστου.

Επίσης, ο ΠΟΥ έστειλε, πάντως, μήνυμα στην σε UEFA αναφέροντας: «Κρατήστε το «λουκέτο» στα γήπεδα μέχρι τα τέλη του 2021».

¡FECHA CONFIRMADA!

La #DFL anunció que la #Bundesliga regresará el sábado 16 de mayo y finalizará, según el cronograma, el 28 de junio.
El encuentro estelar será el derbi de la cuenca del #Ruhr entre el #Dortmund y #Schalke04. pic.twitter.com/H4DJVnG2Ft

— Oroplustv (@oroplustv) May 7, 2020

BUENAS NOTICIAS
Este 16 de mayo será el día en el que vuelva a rodar el balón en la Bundesliga, así lo hizo oficial el presidente de la federación liguera alemana DFL, Christian Seifert, durante la jornada de este jueves
.#parley #Soccer #Football #Bundesliga #QuedateEnCasa pic.twitter.com/oEvn4QpLir

— PARLEY.COM.VE (@ParleyEnLinea) May 7, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα