Ένταση στα Εξάρχεια – Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην Αθήνα για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ ένταση υπάρχει αυτή την ώρα στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ στα ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Σημειώνεται ότι έχουν κλείσει οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας,

ενώ επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στην Πάτρα.

Παράλληλα, αναμένεται συγκέντρωση και στις 9 το βράδυ στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Το κέντρο της πόλης είναι κλειστό ουσιαστικά από το πρωί ενώ ο ΟΑΣΑ έχει τροποποιήσει για σήμερα τις διαδρομές λεωφορείων και τρόλεϊ. Επιπλέον καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας κλειστός παραμένει από νωρίς ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο, με τα τρένα να διέρχονται χωρίς να κάνουν στάση.

Νέες συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Δύο πορείες, οι οποίες ξεκίνησαν από την πλατεία Καμάρας, είναι σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη συμμετέχουν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στην δεύτερη φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πιστοί στο ραντεβού τους μαθητές και φοιτητές

Το πρωί, μαθητές και φοιτητές έδωσαν όπως κάθε χρόνο το παρών στην πορεία, θέλοντας να τιμήσουν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν έντονη καθώς βρίσκονταν παντού ενώ σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές ξεκίνησαν την πορεία τους η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά λίγο μετά τις 14.30,  με τους αντιεξουσιαστές να φεύγουν προς τα Εξάρχεια υπό την αυστηρή επιτήρηση των δυνάμεων καταστολής.

Αντίστοιχη κινητοποίηση το πρωί και στη Θεσσαλονίκη

Από τους φοιτητικούς συλλόγους τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκαν δύο ξεχωριστές πορείες το πρωί, ενώ σε μια τρίτη πορεία συμμετείχαν μαθητές και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν στιγμές έντασης. Οι πορείες κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους (Τσιμισκή, Εγνατία), έφτασαν ως το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και κατέληξαν στην Καμάρα.

Πηγή: Ένταση στα Εξάρχεια – Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα