Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πάει πολύ ο κ. Μητσοτάκης να μας κάνει μαθήματα στα εθνικά θέματα

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ως προς την συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο. «Πάει πολύ ο κ. Μητσοτάκης να μας κάνει μαθήματα στα εθνικά θέματα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Αυτός που προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός δεν δίστασε να αξιοποιήσει

κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα για να επιτεθεί στον πολιτικό του αντίπαλο. Αυτός που μας κατηγόρησε ότι δώσαμε βήμα στον Τούρκο Πρόεδρο όταν τον προσκαλέσαμε στην Αθήνα και απαντήσαμε δημόσια στον αναθεωρητισμό του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Αυτός που άφηνε τους βουλευτές του να δηλώνουν ότι πιστεύουν τον Ερντογάν και όχι τον τότε Πρωθυπουργό της χώρας για το θέμα των οκτώ αξιωματικών. Αυτός που, τέλος, έκανε σημαία του το διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσει λίγες ψήφους. Αυτός, λοιπόν, που τα έκανε όλα αυτά τα τελευταία τρία χρόνια, πάει πολύ τώρα να μας κάνει μαθήματα ήθους για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Αντί λοιπόν να παριστάνει τον θιγμένο, ας απαντήσει επί της ουσίας σε έστω ένα από τα καίρια ζητήματα που έχει θέσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως έχει χρέος να κάνει, όταν διαπιστώνει έλλειψη εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ότι τα μηνύματα που εξέπεμψε η ελληνική κυβέρνηση, προδίδουν αιφνιδιασμό και πρωτοφανή έλλειψη σοβαρότητας. Πρόσθεταν, μάλιστα, πως είναι ενδεικτική η ασυνεννοησία στο θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ καλούν την κυβέρνηση να προβεί σε εννιά συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Πηγή: Σκληρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Πάει πολύ ο κ. Μητσοτάκης να μας κάνει μαθήματα στα εθνικά θέματα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα