Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε ναυτική βάση στη Φλόριντα – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης (video)

Επί ποδός είναι οι Αρχές στην Πενσακόλα της Φλόριντα, καθώς άγνωστος (φέρεται να είναι σαουδάραβας υπήκοος) άρχισε να πυροβολεί μέσα στη ναυτική- αεροπορική βάση στην οποία απασχολούνται πάνω από 16.000 άτομα.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις επτά το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά πυροβόλησε τουλάχιστον 10 άτομα, σκοτώνοντας δύο.

BREAKING: @ECSONews confirms the active shooter at NAS Pensacola is dead. Deputies shot and killed the shooter. Details: https://t.co/YtKgb21izn

pic.twitter.com/0vdzpfcCjg

— WEAR ABC 3 (@weartv) December 6, 2019

Η βάση έχει αποκλειστεί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Κάποιοι από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η βάση Πενσακόλα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Φλόριντα με την Αλαμπάμα, είναι από τις κυριότερες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού και εκεί εδρεύει το ακροβατικό του σμήνος Blue Angels.

BREAKING: Active shooter is dead after shooting at NAS Pensacola. Details: https://t.co/JJ1fTaKbJD https://t.co/XJYevCba3S

— WEAR ABC 3 (@weartv) December 6, 2019

Μέχρι στιγμής, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

UPDATE: Escambia Co. Sheriff's Office: "There is no longer an active shooter on NAS Pensacola. The shooter is confirmed dead." https://t.co/jJy7O9YJOg

NBC News (@NBCNews) December 6, 2019

Τουλάχιστον έξι τραυματίες αναμένονται στο τραυματιολογικό κέντρο του νοσοκομείου Ascension Sacred Heart της Πενσακόλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάικ Μπερκ.

Επτά άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στο Baptist Hospital, σύμφωνα με το WEAR TV.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί την κατάσταση, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη, ένας ναύτης πυροβόλησε τρεις πολίτες στην ιστορική στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, σκοτώνοντας δύο από αυτούς προτού αυτοκτονήσει.

Εντολή Σαλμάν για συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές

Ο σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν δήλωσε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του να συνεργαστούν με τις αρχές των ΗΠΑ που διερευνούν την αιματηρή επίθεση. Διαβεβαίωσε τον αμερικανό πρόεδρο ότι ο «δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος» δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό.

Ο βασιλιάς Σαλμάν εξέφρασε τη «θλίψη και την οδύνη του» για την ένοπλη επίθεση, τόνισε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από την τηλεφωνική κλήση μεταξύ των δύο ηγετών.

«Η αυτού μεγαλειότης, ο βασιλιάς Σαλμάν, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος δεν αντιπροσωπεύει τον σαουδαραβικό λαό, ο οποίος θεωρεί τον αμερικανικό λαό φίλο και σύμμαχο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς «έδωσε εντολή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της αιτίας αυτής της φρικιαστικής επίθεσης».

Πηγή: Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε ναυτική βάση στη Φλόριντα – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα