Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο 35χρονος για τους βιασμούς στη Λαμία (video)

Ένοχος αλλά εκτός φυλακής είναι ο πρώην εθνοφρουρός που κατηγορείται ότι άρπαξε και βίασε δυο Ελληνίδες και μια Γαλλίδα στη Λαμία, με την τελευταία γυναίκα να την έχει αιχμαλωτίσει.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε σοκάρει τη Φθιώτιδα και το πανελλήνιο, με τον 35χρονο κατά συρροή βιαστή να κρίνεται ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αλλά αθώος για την αρπαγή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 12 ώρες το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορούμενου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Επέβαλε, επίσης, στον πρώην εθνοφρουρό περιοριστικούς όρους, που αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να μην πλησιάσει ποτέ ξανά τις δυο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.

Η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, πάρθηκε με ψήφους 1-2 με μειοψηφούσα την Πρόεδρο. Επίσης και η απόφαση για την ενοχή του κατηγορουμένου πάρθηκε με ψήφους 2-1 με μειοψηφούσα την εξ αριστερών εφέτη. Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν 6+2 χρόνια χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μητέρα του δεν άντεξε την όλη διαδικασία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Οι κοπέλες περιέγραψαν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του. Κρατούσε σε ομηρία κοπέλες, τις ήθελες «σκλάβες», τις χτυπούσε, τις έδενε και τις βίαζε. Η 40χρονη Γαλλίδα, με την οποία φέρεται να είχε γνωριστεί ο 35χρονος μέσω διαδικτύου, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

(πληροφορίες από lamiareport.gr, star.gr)

Πηγή: Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο 35χρονος για τους βιασμούς στη Λαμία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα