Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης – Μια ανήλικη ανάμεσα στους συλληφθέντες (εικόνες – video)

Αίσιο τέλος στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή της χώραςΟλονύχτια επιχείρηση στο ΡέθυμνοΤα πρώτα λόγια του 53χρονου επιχειρηματίαΒρίσκεται σε ασφαλές σημείο και ζυγίζει 45 κιλάΟι δηλώσεις ΤόσκαΤο χρονικό της εξάμηνης ομηρίαςΕίναι η πρώτη φορά που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην Ελλάδα χωρίς να έχουν δοθεί λύτραΑύριο οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Αίσιο τέλος είχε η πολύμηνη απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από έφοδο αστυνομικών σε σπίτι

που τον κρατούσαν όμηρο οι απαγωγείς του.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 15 άτομα, εκ των οποίων τα 8 έχουν συλληφθεί, εμπλέκονται στην απαγωγή.

Οκτώ συλλήψεις

Μεταξύ των απαγωγέων είναι ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων και ένα ανήλικο κορίτσι.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι Κρητικοί, εκτός από έναν που είναι από τη Θεσσαλονίκη, υπήκοος FYROM, και φέρεται ότι είναι αυτός που φύλαγε το θύμα της απαγωγής.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 6 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Βρέθηκε αλυσοδεμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εξετασθεί από γιατρούς ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη σχολή αστυφυλάκων.

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία, σύμφωνα με το neakriti, ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση.

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα» είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«Το ευχαριστώ είναι λίγο»

Συγκινημένος και ανακουφισμένος από την απελευθέρωση του γιου του μετά από έξι μήνες ομηρείας, είναι ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Ιωάννης.

«Tο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους συνεβαλαν», δήλωσε στο cretalive, ανακουφισμένος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά του.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο γιος του 53χρονου επιχειρηματία και ο αδερφός του είπαν ότι ο άνθρωπός τους βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, ωστόσο είναι αρκετά καταπονημένος και σαφώς αδυνατισμένος, έχοντας φθάσει τα 45 κιλά.

Πώς η αστυνομία έφτασε στους απαγωγείς

Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους από τους δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση έως ότου διασφαλίσουν απόλυτα τη ζωή και την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Πού βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Το τελευταίο από τα κρησφύγετα των απαγωγέων ήταν στην εγκαταλελειμμένη μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου, περίπου 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου έγινε σήμερα η επιχείρηση με την ευτυχή κατάληξη.

Οι απαγωγείς κρατούσαν φυλακισμένο τον επιχειρηματία, δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, για να μην μπορεί να φύγει, ενώ τον πρόσεχε ένας από αυτούς.

Τι δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

Σε δηλώσεις του στον Αντένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλης ακρίβειας επιχείρηση» των αστυνομικών αρχών και υπογράμμισε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία της ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι αρχές έδρασαν με μεγάλη προσοχή, από την πρώτη στιγμή.

«Η επιτυχία αυτή είναι πολλαπλή. Πρώτα απ΄ όλα ο άνθρωπος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Δεν δόθηκαν λύτρα, δεν έγινε συμπλοκή και δεν χύθηκε αίμα. Εξουδετερώθηκε ένα σοβαρό εγκληματικό κύκλωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν μεθοδικά γι αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αποδείχτηκε ότι έχουμε μια αστυνομία αποτελεσματική, μεθοδική και με σεβασμό στον πολίτη και την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε παράλληλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Τόσκας.

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ από τον Πρωθυπουργό και τον Κ. Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήρια τους στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία εκφράζουν μέσω twitter o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μεγάλη στιγμή για την ΕΛΑΣ η απελευθέρωση Λεμπιδάκη»

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία».

Ο κ. Τσουβαλάς, που βρίσκεται στα Ιωάννινα μαζί με τον ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως η υπόθεση της Κρήτης δείχνει πως η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία. Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, 6 μήνες και 2 μέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιρρωννύεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Μαρτυρία πολίτη που επισκεπτόταν τη μάντρα που κρατούνταν ο Λεμπιδάκης

Έκπληκτος δηλώνει ένας πολίτης του Ρεθύμνου στο άκουσμα της είδησης, ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείτο όμηρος σε μια λειτουργική μάντρα του Ρεθύμνου, την οποία επισκεπτόταν τακτικά προκειμένου να αγοράσει ανταλλακτικά.

Ο πολίτης μάλιστα δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης φαινόταν πολύ καλός άνθρωπος και δεν περίμενε ποτέ να έχει σχέση με την απαγωγή του κ.Λεμπιδάκη.

Το χρονικό της απαγωγής

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το αυτοκίνητό του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρέθηκε από την αστυνομία τρακαρισμένο και εγκαταλελειμμένο με τις πόρτες ορθάνοιχτες, στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τον οικισμό του Καλέσσα και σε μικρή σχετικά απόσταση από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο την οικογένειά του και διαπίστωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό. Τότε σήμανε συναγερμός καθώς μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί το κινητό τηλέφωνο το Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα προσωπικά του αντικείμενα και έγγραφα.

Λίγο μετά, οι Αρχές ενημερώνονται ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ήταν ένα BMW και ένα αγροτικό, που είχαν παραδώσει οι απαγωγείς στις φλόγες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και όπως φάνηκε στη συνέχεια τα είχαν χρησιμοποιήσει για την ενέδρα σε βάρος του επιχειρηματία.
Μετά από μία ασυνήθιστα μεγάλη απουσία οι απαγωγείς επικοινωνούν επιτέλους με την οικογένεια εκφράζοντας τις απαιτήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα