Εκατοντάδες τραυματίες στην Καταλονία – Για δικαίωμα στην ανεξαρτησία μίλησε ο Πουτζεμόντ

Οι Καταλανοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ψηφίσουνΣτους 844 οι τραυματίεςΑπρόκλητη αστυνομική βίαΔεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα ο ΡαχόιΟ Καταλανικός λαός κέρδισε σήμερα το δικαίωμα να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος, σημείωσε ο Πουτζεμόντ

Υπό πρωτοφανείς συνθήκες διεξάχθηκε την Κυριακή το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Η αστυνομία προέβη σε αλόγιστη

χρήση βίας, με γκλοπ αλλά και με πλαστικές σφαίρες. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα έδειχναν αιμόφυρτους πολίτες κάθε ηλικίας, να μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες.

Οι Καταλανοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ψηφίσουν, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πολύ βίαιους τρόπος παρέμβασης, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ισπανικής κυβέρνησης.

Πάνω από 844 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της καταλανικής κυβέρνησης το βράδυ της Κυριακής.

Λίγο μετά τις 21:00 έκλεισαν οι κάλπες και ξεκίνησε η καταμέτρηση ψήφων σε άγνωστο μέρος, προκειμένου να μην παρέμβει η αστυνομία.

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ είπε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα επιδοθούν στο κοινοβούλιο της Καταλονίας και πως ο Καταλανικός λαός κέρδισε σήμερα το δικαίωμα να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος.

Από την πλευρά του ο Μαριάνο Ραχόι, συνεχάρη την αστυνομία για τις μεθόδους καταστολής της και τόνισε πως «κανένα δημοψήφισμα δεν έγινε στην Καταλονία».

Η βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα.

This is the Spanish democracy today @JunckerEU @TimmermansEU pic.twitter.com/aeSJtdv9sx

— Help Catalonia (@CataloniaHelp2) 1 Οκτωβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα