ΕΛΑΣ: «Μαύροι Πάνθηρες» για… καθαρές πλατείες

Έτοιμο είναι το νέο σχέδιο αστυνόμευσης της Αττικής  το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φορητές ηλεκτρονικές συσκευές για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων ελεγχόμενων ατόμων και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα σε βάρος τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου κατά τη διάρκεια συσκέψεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έγινε ένας απολογισμός του σχεδίου αστυνόμευσης και αποφασίστηκαν σημαντικές αλλαγές και προσθήκες για να έχει θετικό πρόσημο στη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει εστιασμένες, μικρότερης γεωγραφικής εμβέλειας, αστυνομικές

επιχειρήσεις και περιπολίες (ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, Ασφάλειας, πεζές περιπολίες τάξης με αστυνομικούς σκύλους) χωρίς να αποδυναμώνονται σε αστυνομική παρουσία οι όμορες περιοχές, καθώς παρατηρήθηκε διασπορά του εγκλήματος από τα σημεία ευρύτερων, σε προσωπικό και μέσα, αστυνομικών ελέγχων.

Από την ανάλυση των στοιχείων διαπιστώθηκε ότι πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής παρουσιάζουν αύξηση σε αρκετές κατηγορίες εγκληματικότητας αλλά η σημαντικότερη διαπίστωση αξιωματικών της αστυνομίας είναι πως «εξάγει» δράστες και παράνομες δραστηριότητες σε άλλες περιοχές της Αττικής. Στόχος να δημιουργηθεί ένα αστυνομικό «δίχτυ» γύρω από αυτές τις περιοχές για την αποτροπή της μετακίνησης δραστών.

Στο μεταξύ, οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τα κλειστά φορτηγάκια, οι επονομαζόμενοι «Μαύροι Πάνθηρες», αφήνουν την περιφρούρηση των τουριστικών περιοχών και «μετακομίζουν» σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας, όπως αυτές του Αγίου Παντελεήμονα, Καραϊσκάκη, Αττική, Αγίου Ελευθερίου κ.ά., στις οποίες θα περιπολούν κυκλικά, θα μένουν στάσιμοι και θα μετακινούνται σε άλλες.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης θα αξιολογείται ανά 10ήμερο με την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας ανά γεωγραφική περιοχή και ανάλογα θα αναπροσαρμόζεται, θα γίνονται προσθήκες ή αφαιρέσεις και θα υπάρχει μετακίνηση δράσεων όπου απαιτείται.

Πηγή: ΕΛΑΣ: «Μαύροι Πάνθηρες» για… καθαρές πλατείες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα