«Φωνές» κατά του Ερντογάν σε διεθνή αγώνα στο Ρέθυμνο (video)

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στο Ρέθυμνο το «Socca World Cup» και το παιχνίδι της Τουρκίας κόντρα στη Βραζιλία είχε ένταση λόγω των γεγονότων στη Συρία.

Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 9’ καθώς ντόπιοι φίλαθλοι, που δηλώνουν αντιφασίστες, ανέβασαν πανό που έγραφε «Against Turkish Fascism», ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρος της Τουρκίας «προδότη».

Οι διεθνείς τούρκοι

ποδοσφαιριστές, που προφανώς όπως και οι περισσότεροι αθλητές στη χώρους τους, στηρίζουν τον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν και την πολεμική επιχείρηση στη Συρία, απείλησαν με αποχώρηση από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή.

Επικράτησε αναταραχή, αλλά μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με τις παρακλήσεις των διαιτητών να κατέβει το πανό, το παιχνίδι συνεχίστηκε. Χρειάστηκαν, πάντως, αρκετές εκκλήσεις από τα μεγάφωνα και περίπου 10 λεπτά για να απομακρυνθεί το πανό αλλά και να σταματήσουν τα συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι άκρως προκλητική ήταν η παρουσία της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας και των φιλάθλων της στο Παρίσι για τα προκριματικά του EURO 2020, με τη Γαλλία να ζητάει την τιμωρία των γειτόνων μας.

Πηγή: rethemnos.gr, ANT1

Πηγή: «Φωνές» κατά του Ερντογάν σε διεθνή αγώνα στο Ρέθυμνο (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα