Ελαφρύς τραυματισμός ΕΠΟΠ του Στρατού Ξηράς – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω

O επαγγελματίας οπλίτης Μηχανικού [ΕΠ.ΟΠ (ΜΧ)] Γ.Ν. τραυματίστηκε στην οσφυϊκή χώρα, συνεπεία πτώσης, κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής του επιτηρητικού φυλακίου (ΕΦ) Στρογγύλης.

Το στέλεχος εξετάστηκε από τον ιατρό της μονάδος και είναι καλά στην υγεία του, ενώ για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.

****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου (27/07), στελέχη του Λιμενικού Σώματος –

Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ΤΙΓΚΑΚΙ ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-90χρονης από το λιμένα Ίου στο λιμένα Θήρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,

-80χρονης από το λιμένα Δονούσας στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙ» Ν. Ν. 57,

-57χρονης από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032

****

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (27/07) ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι το Ι/Φ «MOOREA» σημαίας Γαλλίας παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε ανοικτά της μαρίνας Ρόδου, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ» Ν.Ρ. 248, το οποίο ρυμούλκησε το ως άνω Ι/Φ εντός της μαρίνας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «MOOREA» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.

****

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ζέας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΤΑΞΑ».

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα