Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ φέρνει η «Διδώ»

Αλλάζει ο καιρός από τη νύχτα της Δευτέρας, οπότε και το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Διδώ» αναμένεται να χτυπήσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας. Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αναφέροντας ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

1Α. Την Τρίτη (10-12-2019)

Βροχές

και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

1Β. Την Τετάρτη (11-12-2019) και την Πέμπτη (12-12-2019)

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

1Γ. Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

2. Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε ισχύ #Έκτακτο_Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την #EMYhttps://t.co/Dt9nPw9IZu
Δείτε τα προβλεπόμενα ύψη υετού ανά 6ωρο pic.twitter.com/flumTzOvLU

— EMY (@EMY_HNMS) December 9, 2019

Πηγή: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Ισχυρές καταιγίδες και πολλά μποφόρ φέρνει η «Διδώ» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα