Αποκλεισμοί στα χιόνια σε πολλές περιοχές – Πού στήθηκαν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διασώσεις

Πολλοί είναι οι εγκλωβισμοί πολιτών από τα χιόνιαΣτην ορεινή Ναυπακτία εγκλωβίστηκε μια εξαμελής οικογένεια και στήθηκε μεγάλη επιχείρησηΔύο επιχειρήσεις στήθηκαν για τον απεγκλωβισμό παιδιών και εγκύουΛεωφορείο με 50 επιβάτες εγκλωβίστηκε στα χιόνια στον δρόμο για τον Παρνασσό

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και μάλιστα αρκετοί είναι οι πολίτες εγκλωβίστηκαν στα χιόνια.

Στην ορεινή Ναυπακτία εγκλωβίστηκε μια οικογένεια και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Όπως αναφέρει το Νafpaktianews, περίπου στις 18:00 ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει 6μελής οικογένεια (οι γονείς και τέσσερα μικρά παιδιά) ακινητοποιήθηκε λόγω καταστροφής των αντιολισθητικών αλυσίδων στον δρόμο από το Κρυονέρι προς την Άνω Χώρα

Αμέσως ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο τον δήμο Ναυπακτίας ο οποίος με μισθωμένο μηχάνημα έργου, ανέλαβε να μεταφέρει την οικογένεια και το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο.

Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Ναυπακτίας επιχειρούν μηχανήματα έργου του δήμου με σκοπό να κρατούν όσο είναι δυνατόν τους δρόμους ανοιχτούς.

Δύο επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό παιδιών και εγκύου

Στο μεταξύ, με επιτυχία στέφθηκαν δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού το βράδυ της Τετάρτης από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, στον Παρνασσό.

Εννιά παιδιά με τους γονείς τους είχαν αποκλειστεί από τους τεράστιους όγκους χιονιού στις κατασκηνώσεις του Δήμου Δελφών στην περιοχή Κρόκι.

Το σημείο ήταν ευκολότερα προσεγγίσιμο, από την πλευρά της Βοιωτίας.

Τα συνεργεία πολιτικής προστασίας του νομού κατάφεραν να φτάσουν στην περιοχή και να μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς σε ασφαλές σημείο.

Η δεύτερη επιχείρηση αφορούσε σε χιονοδρόμους ορειβάτες οι οποίοι βρίσκονταν στο ορεινό καταφύγιο του Αθηναϊκού Ομίλου.

Η χιονοθύελλα και τα μεγάλα ύψη χιονιού τους ανάγκασαν να ζητήσουν βοήθεια χθες το μεσημέρι, για να εγκαταλείψουν το σημείο.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και μία έγκυος γυναίκα.

Τα συνεργεία αποχιονισμού έφτασαν στο καταφύγιο λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ και η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους ολοκληρώθηκε αργά την νύχτα της Τετάρτης.

Λεωφορείο με 50 επιβάτες ξέφυγε από την πορεία του στον δρόμο για Παρνασσό

Ταλαιπωρία υπέστησαν 50 επιβάτες λεωφορείου μέσα στα χιόνια, όταν «κόλλησε» καθ΄οδόν για τον Παρνασσό.

Λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, με 50 επιβάτες και η ταλαιπωρία τους έληξε το απόγευμα, με τη βοήθεια των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας και η Π.Υ. Λιβαδειάς.

Με πολικές θερμοκρασίες παρέμειναν για ώρες, «εγκλωβισμένοι» στον χιονιά.

Οι επιβάτες τελικά μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στην Αράχωβα συνοδεία εκχιονιστικού μηχανήματος και συνεχίζουν με χαμηλές ταχύτητες το ταξίδι της επιστροφής τους.

Παράλληλα οι υπηρεσίες κατάφεραν να ξεκολλήσουν και το βαρύ όχημα το οποίο κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στον χιονισμένο δρόμο.

Νταλίκα «κόλλησε » στα χιόνια στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα

Από τη συνεχή χιονόπτωση κόλλησε στο χιόνι μια νταλίκα, στο ύψος του Ελευθεροχωρίου, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου την απομάκρυναν από το σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα