«Έφυγε» ο παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ Τζόνι Νιούμαν (video)

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 68 ετών, ο Τζόνι Νιούμαν ο οποίος διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ την περίοδο 1988-89, σκορπίζοντας τη θλίψη στον χώρο του μπάσκετ. Ο αμερικανός προπονητής εκτός του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε εργαστεί στην Ελλάδα και στο Παγκράτι.

Στην καριέρα του ως παίκτης αγωνίστηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Ιντιάνα Πέισερς ενώ είχε και ένα πέρασμα από την

Καντού στην Ιταλία. Ως προπονητής εκτός από την Ελλάδα σε ΠΑΟΚ και Παγκράτι, εργάστηκε επίσης στην Κύπρο, τον Λίβανο, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία και την Ρουμανία.

Πέθανε ο Τζόνι Νιούμαν! – https://t.co/T0CcDxLWxo pic.twitter.com/oBgBDGC7ff

— eBasket.gr (@eBasketgr) 24 Απριλίου 2019

Να θυμίσουμε ότι ο Τζόνι Νιούμαν έμεινε στην ιστορία για το περιβόητο παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το τότε Κύπελλο Κόρατς, όντας προπονητής του ΠΑΟΚ. Λόγω της τραγικής διαιτησίας σε βάρος της ελληνικής ομάδας, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση με τον αμερικανό τεχνικό να χάνει την ψυχραιμία του και να ορμάει στον ιταλό διαιτητή Γκρόσι, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να τιμωρηθεί από την FIBA με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το περιβόητο περιστατικό:

Keywords
Τυχαία Θέματα