Τόμσεν για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ – «Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους της»

Θετικά σχόλια του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα για την Ελλάδα«Καλοδεχούμενη η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου»Τι αναφέρει για δημοσιονομικούς στόχους και μείωση αφορολογήτου

Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για την προοπτική της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος του Ταμείου την χαρακτήρισε

ως «καλοδεχούμενη», ενώ στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείουε στο ο κ. Τόμσεν άδραξε την ευκαιρία για να υπογραμμίσει τον «προσωρινό» χαρακτήρα των πόρων που προσφέρει το Ταμείο.

Όσον αφορά το ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου, ο ίδιος την χαρακτήρισε ως ένα «απαραίτητο μέτρο για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας». Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εκπληρώσει με επιτυχία τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ΔΝΤ θεωρεί τη συγκεκριμένη πολιτική σημαντική προκειμένου να απελευθερωθεί δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει στη χώρα να ακολουθήσει ένα πιο φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις και τις κρατικές δαπάνες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών, οι οποίες, όπως είπε, «υποβαθμίστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης».

Όσον αφορά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο οικονομολόγος επισήμανε την πάγια θέση του Ταμείου για την ανάγκη ύπαρξης μιας «αξιόπιστης στρατηγικής» για τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανέφερε όμως πως το Ταμείο δεν διαθέτει πλέον πρόγραμμα στην Ελλάδα και έτσι δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα