Διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών της ακροδεξιάς επίθεσης στη Λέσβο ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών της ακροδεξιάς επίθεσης εις βάρος των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς ετοιμάζουν οι αστυνομικές αρχές της Λέσβου.

Αναλυτικότερα, σε ταυτοποιήσεις ατόμων που μετείχαν στα φασιστικά επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Έως το απόγευμα της Πέμπτης από την έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας του νησιού έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος τουλάχιστον 17 ατόμων, που είχαν ενεργό συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των προσφύγων και μεταναστων στο κέντρο

της Μυτιλήνης.

Οι κακουργηματικές πράξεις, που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημμεληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη δικογραφία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, διαβιβάζεται στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Η πίεση της κοινής γνώμης, οι δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και η εισαγγελική Αρχή φαίνεται ότι συνέβαλε στην περαιτέρω διερεύνηση των πρωταγωνιστών των επεισοδίων. Εξάλλου οι περισσότεροι φέρονται να ήταν γνωστοί όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς με τους οποίους συνομιλούσαν.

Ειδικότερα, σε βάρος πέντε σχηματίζεται δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι υπόλοιποι 12 αναμένεται να αντιμετωπίσουν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί συνέλαβαν 120 Αφγανούς και δύο ελληνες αλληλέγγυους κατηγορούμενοι για κατάληψη (σ.σ. της πλατείας) και απείθεια, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους και αφέθησαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τις επιθέσεις κατά των αλλοδαπών και τα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς πρωτοστάτησαν ομάδες ακροδεξιών και μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης.

Πηγή πληροφοριών: emprosnet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα