Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε η αδερφή του αλβανού κατηγορούμενου – «Τον υποτιμούσαν λόγω καταγωγής» (video)

«Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σήμερα Δευτέρα (4/5) στην κατάθεσή της στη δίκη η αδερφή του αλβανού κατηγορούμενου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η μάρτυρας ξεκίνησε λέγοντας πως «πριν λίγες ώρες βρήκα την ψυχική δύναμη να μιλήσω στον κύριο Τοπαλούδη και να ζητήσω συγγνώμη».

Για την σχέση με τον συγκατηγορούμενο του, η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της είχε αναφερθεί στον Ροδίτη με «ένα είδος θαυμασμού» και ότι «πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι». Τόνισε μάλιστα αναφερόμενη στην σχέση των δύο κατηγορουμένων, πως «μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ο αδελφός μου τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευμάρεια».

Για τη σχέση της Ελένης με τον αδερφό της

Αναφερόμενη στην σχέση του αδελφού της με την Ελένη Τοπαλούδη, η μάρτυρας είπε πως είχαν σχέση και πως «ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω διαδικτύου και είχαν συναντηθεί από κοντά τέσσερις φορές. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της».

Αναφέρθηκε στη βραδιά της δολοφονίας, λέγοντας ότι μιλούσαν από το μεσημέρι και είχαν πει ότι θα βγουν να πάνε για σουβλάκια.

Την επόμενη ημέρα που είδε τον αδερφό της, είπε πως ήταν προβληματισμένος, ενώ όταν τον ρώτησε τι κάνει η Ελένη, δεν απάντησε και κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει.

Η μάρτυρας είπε ότι ειναι σίγουρη ότι ο αδερφός της δεν είχε αγγίξει την Ελένη. «Αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί» είπε χαρακτηριστικά. Η πρόεδρος, ωστόσο, σχολίασε ότι: «Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο».

Σχετικά με τη συνάντησή τους, η μάρτυρας απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις της έδρας:

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;
Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.
Πρόεδρος: Τι να κάνουν;
Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ.
Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά
Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.
Πατέρας Τοπαλούδη: Γι’ αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.
Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι;
Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου.
Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως.
Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο.
Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;
Μάρτυρας: Ναι

Σημειώνεται ότι η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με αυστηρότατα μέτρα και πρωτόγνωρες εικόνες λόγω του κορονοϊού, χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται, έπειτα από δύο διακοπές, κατ’ εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού. Έτσι το δικαστήριο καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

(Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε η αδερφή του αλβανού κατηγορούμενου – «Τον υποτιμούσαν λόγω καταγωγής» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα