Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται η πλεύση σκαφών για ερασιτεχνική αλιεία – Ποιες οι προϋποθέσεις (video)

Εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε διάταξη για ερασιτεχνικό ψάρεμα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοινώνοντας ότι από την απαγόρευση απόπλου σκαφών εξαιρούνται τα σκάφη έως 7 μέτρα για ερασιτεχνική αλιεία και κολύμπι.

Προϋποθέσεις για τον απόπλου των σκαφών για αυτή τη χρήση είναι να μην προσεγγίσουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, να μην παραμείνουν εκεί τη νύχτα και να τηρείται η απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στους επιβαίνοντες, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός.

Ο

κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε, επίσης, ότι απαγορεύεται η μη χρήση της πισίνας και σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Αναφορικά με διάφορα fake news που κυκλοφορούν, είπε, πως δεν ισχύει ότι απαγορεύεται η μετακίνηση των ατόμων άνω των 65 ετών, αλλά ότι υπάρχει σύσταση να παραμένουν όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι τους για τη δική τους προστασία. Πρόσθεσε, ακόμα ότι δεν ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, με πρόστιμο, όπως κάποιοι λένε, αλλά μόνο σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων αυτές τις ώρες.

Καθημερινή αξιολόγηση της β’ φάσης

Όπως είπε ο υφυπουργός, αφήσαμε πίσω μας 42 ημέρες περιορισμών και περάσαμε στη δεύτερη φάση της σταδιακής επιστροφής, μια διαδικασία που έχει τις δικές της προκλήσεις. Η διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά, καθώς ο ιός είναι ακόμα εδώ, ενώ δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο, τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται να παίρνουμε, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, τις αποστάσεις, την αποφυγή αγγίγματος στο πρόσωπο και τη χρήση μάσκας όπου είναι απαραίτητο.

Το κλειδί είναι η ατομική ευθύνη, τόνισε.

Πηγή: Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται η πλεύση σκαφών για ερασιτεχνική αλιεία – Ποιες οι προϋποθέσεις (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα