Δίκη Χρυσής Αυγής: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος χαιρετίζει την καταδίκη των ναζί (video)

Αποδεκτή με ανακούφιση από τον πολιτικό κόσμο έγινε η ετυμηγορία του Εφετείου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και ενδεικτικές είναι οι τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που ακολούθησαν μετά το τέλος της διαδικασίας.

Κατερίνα Σακελλαρόπουλου: Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία

Ως μία σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχολιάζοντας σε δήλωσή της την ετυμηγορία.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην

μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε – Στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή για την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως «ως πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων.

Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα.

Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά. pic.twitter.com/AQvTNqx3LR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 7, 2020

Τσίπρας: Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας

Με μια φωτογραφία της Μάγδας Φύσσα που πανηγυρίζει μέσα από την αίθουσα του Εφετείου ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα για την τελεσίδικη απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι.
Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε.
Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία.
Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας.
Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας.
Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ.
Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα.
Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα.
Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα.
Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας.
Για να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Γεννηματά: Δικαίωση

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί», τονίζει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους ΧΑυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνει ότι «στη δίκη προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους» τονίζοντας «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

«Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό» προσθέτει ο κ Κουτσούμπας και καταλήγει στη δήλωσή του:

«Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα για την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή
Ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος που επωάζει το «αυγό του φιδιού», το ναζισμό
https://t.co/zUJFdAndei#ΚΚΕ #οι_ναζι_στη_φυλακη #GDtrial pic.twitter.com/rsyzRyMM39

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) October 7, 2020

Βελόπουλος για Χρυσή Αυγή: Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της

«Εύγε στους δικαστές, αιδώς για το πολιτικό σύστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΜέΡΑ25: Οι δημοκράτες πανηγυρίζουν για την καταδίκη

«H στιγμή της ανακοίνωσης της καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ήταν μια στιγμή ανείπωτης χαράς για όλους τους Δημοκράτες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Είναι προφανές, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι «οι φιλοναζιστικοί θύλακες που ακόμα φωλιάζουν στην Αστυνομία και δίνανε θηριώδη ποσοστά στη “Χρυσή Αυγή” επί της ακμής της, θύλακες που όχι μόνο δεν εκκαθαρίστηκαν, αλλά επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ενδυναμώθηκαν, ενθαρρύνθηκαν και αποθρασύνθηκαν, δεν αντέξανε ούτε αυτή τη μία στιγμή να κρύψουν τα πραγματικά τους ιδεώδη, έστω για τα προσχήματα».

Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25 «η ρίψη νερού από κανόνια, (προδιαφημισμένη από το κρατικό κανάλι) έγινε νανοδευτερόλεπτα μετά το ξέσπασμα του χειροκροτήματος του πλήθους, πράγμα που σημαίνει ότι το να χειροκροτείς την ήττα του ναζισμού, για την Αστυνομία του κυρίου Χρυσοχοΐδη αποτελεί έγκλημα προς πάταξη. Ακολούθησε ρίψη δακρυγόνων σε ένα πυκνό πλήθος, χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή αφορμή γι’ αυτό. Δεύτερο σαφές λοιπόν, η χαρά για το τσάκισμα του φασισμού όφειλε να μετατραπεί αστραπιαία σε δάκρυα, και αυτοί που θα έπρεπε να νιώσουν φυλακισμένοι ήταν οι δημοκράτες πολίτες, όχι οι φονιάδες που άκουγαν τη βαριά καταδίκη της Δικαιοσύνης. Ακολούθησε η λεκτική επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 που ζήτησε να αφήσουν τον κόσμο να φύγει και να σταματήσουν να ρίχνουν δακρυγόνα». Η υβριστική αναφορά του άντρα των ΜΑΤ στο άκουσμα της ιδιότητας του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, «δείχνει το τρίτο και βαρύτερο σημάδι ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταδικάστηκε, αλλά οι ιδέες της μπολιάστηκαν και κατοικούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο πλέον».

Το ΜέΡΑ25 καλεί τον πρωθυπουργό «να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη και την καθαίρεση όλων των αξιωματικών που ήταν σήμερα υπεύθυνοι για τα ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Αν δεν το πράξει, αναφέρει η ανακοίνωση, «θα είναι ηθικός αυτουργός όλων αυτών των επιθέσεων και πολιτικά υπεύθυνος για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού μια τέτοια ιστορική μέρα που το αντιφασιστικό κίνημα το τσάκισε».

Δείτε tweets πολιτικών:

Η Δημοκρατία αμύνθηκε, προστατεύθηκε, δικαιώθηκε.

Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) October 7, 2020

Ιστορική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και παράδειγμα για την Ευρώπη.
« Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.»

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) October 7, 2020

Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα.

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) October 7, 2020

Ο δημοκρατικός αγώνας δικαιώνεται.
Η ΧΑ ειναι εγκληματική οργάνωση.
Θυμόμαστε όμως πως όταν θεωρήθηκε “κανονικότητα’ η φτωχοποίηση και ο αυταρχισμός, τότε η ΧΑ και οι “κρυφοί” θαυμαστές της βρήκαν πεδίο δράσης. #GDtrial pic.twitter.com/e2eGrdGZ2I

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) October 7, 2020

“Τόσος μιλιταρισμός, τόση αντρίλα, τόση μαγκιά και το βρήκατε από την Μάγδα”

(Από Peterson Denise Wilberforce | Facebook) pic.twitter.com/7QFn63hU8y

— Σοφία Σακοράφα (@SofiaSakorafa) October 7, 2020

Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική Οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του.
Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας. pic.twitter.com/l8OKwNrpSg

— Χρήστος Σπίρτζης (@c_spirtzis) October 7, 2020

Πέρυσι τον Ιούλιο οι πολίτες με την ψήφο τους έθεσαν τη Χρυσή Αυγή στο πολιτικό περιθώριο.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη ήταν εξίσου ξεκάθαρη για την εγκληματική της δράση. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και αντιμετωπίζει τους εχθρούς της Δημοκρατίας με τα θεσμικά της όπλα. #GDtrial

— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) October 7, 2020

Πολύ μεγάλη νύχτα η προχθεσινή… πολύ μεγάλη μέρα η σημερινή…! κανείς δε δικαιούται πια να δίνει χώρο στο φασισμό. Πουθενά στη χώρα! https://t.co/ndjfQLYvQp

— Κατερίνα Νοτοπούλου (@katenotopoulou) October 7, 2020

Η καταδικαστική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την Εγκληματική Οργάνωση της ΧΑ αποτελεί μία ακτίδα αισιοδοξίας για την οριστική απομόνωση αυτών των απαίσιων ιδεών από το Σώμα της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά και μία προσωπική Δικαίωση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 7, 2020

Ιστορική η απόφαση για τη #Χρυση_Αυγη. Aποδίδει δικαιοσύνη στη Μάγδα #Φύσσα, τη μητέρα του Παύλου, ενός συμβόλου κατά του #ναζισμού και του #φασισμού.

— Spilios Livanos (@SpiliosL) October 7, 2020

Μια ιστορική απόφαση για τη Δημοκρατία, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανέχεται το ναζισμό. Αλλά και μια υπενθύμιση ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποδέχεται τον φασισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται.#Χρυση_Αυγη

Sofia Nikolaou (@SofiaNikolaou_) October 7, 2020

Το παρών στη συγκέντρωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης https://t.co/WAIHinztmg pic.twitter.com/qMlCVNdgSX

— Νίκος Ε. Ηγουμενίδης (@IgoumenidisN) October 7, 2020

Ένοχοι._ pic.twitter.com/l24Bmu2CYB

— Marios Georgiadis (@Mar_Georgiadis) October 7, 2020

Ιστορική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και παράδειγμα για την Ευρώπη.
« Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.»

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) October 7, 2020

“Εμείς τη #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ τη ζήσαμε στους δρόμους της Αθήνας, τα πογκρόμ της, τη ζήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση είναι ιστορική. Εδειξε ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Αυτούς τους θεσμούς είχε στο στόχαστρο η ΧΑ.” Στo @proto_programma #Δημοκρατία #Δικαιοσύνη

— Georgios Kaminis (@KaminisG) October 7, 2020

Ένοχοι! Μια ιστορική δικαστική απόφαση. Μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κλείνει ένα “μαύρο κεφάλαιο” που πλήγωνε την Ελληνική Δημοκρατία. Ποτέ ξανά τέτοιοι φανατισμοί. Ποτέ ξανά #Χρυσή_Αυγή

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) October 7, 2020

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια ιστορική απόφαση, η οποία δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τα θύματά της, αλλά δικαίωση για την ίδια την Δημοκρατία. Χρέος μας να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να καλλιεργηθούν νεοναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις στον τόπο μας.

— Apostolos Tzitzikostas (@tzitzikostas) October 7, 2020

H Δικαιοσύνη τοποθετήθηκε σήμερα για τη Χρυσή Αυγή. Προηγουμένως η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 είχε στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πρέπει να αφήσει στην άκρη τη βία και τις ακρότητες από όπου και αν προέρχονται. #GDtrial

— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) October 7, 2020

Μήνυμα από τη λεωφόρο Αλεξανδρας: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα κονιορτοποίησε τον άθλιο νόμο για περιορισμό συναθροίσεων #GDtrial #οι_ναζι_στη_φυλακη

Nikos Xydakis (@nikoxy) October 7, 2020

Η εγκληματική οργάνωση είναι στη φυλακή!

(το συγκλονιστικό βίντεο είναι από τη δικογραφία & προβλήθηκε από το omniatv και την εκπομπή “η Δίκη της Χρυσής Αυγής“)#δενειναιαθωοιhttps://t.co/dWFsli9O0J

— Γιώργος Τσίπρας (@giorgostsipras) October 7, 2020

Δήλωση για την καταδικαστική απόφαση στην δίκη της Χρυσή Αυγής: “ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ”
Διαβάστε όλη την δήλωση εδώ:#δεν_ειναι_αθωοι #οι_ναζι_στη_φυλακη https://t.co/xMsk7Lf8Qp

— Nadia Giannakopoulou (@ngiannakopoulou) October 7, 2020

Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική.

Η Δικαιοσύνη καταδίκασε τη βία, το μίσος, τα εγκλήματα κατά συνανθρώπων μας.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε κάθε ιδεολογία που παράγει την βία, το μίσος και τον διχασμό.#GDtrial #GoldenDawn

— Όλγα Κεφαλογιάννη (@olgakef) October 7, 2020

Σημαντική και συγκινητική μέρα! pic.twitter.com/yPYiyBz0Er

— Costas Zachariadis (@CZachariadis) October 7, 2020

Διπλή καταδίκη από την δικαιοσύνη και το λαϊκό κίνημα του νεοφασισμού. Ποτέ ξανά!
Και, επιπλέον, κατάργηση στην πράξη του αντισυνταγματικού και ελευθεριοκτόνου νόμου της ΝΔ για τις διαδηλώσεις. pic.twitter.com/IqtcVR62vs

— George Katrougalos (@gkatr) October 7, 2020

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Οι ναζί υποτίμησαν τη δύναμη της Δημοκρατίας μας και τους νόμους της. Σήμερα εισέπραξαν την απάντηση.

— Γιάννης Καλλιάνος (@kallianos) October 7, 2020

Τα όνειρα δικαιώνονται…ούτε καν εκδικούνται πλέον. Διαρκής μάχη κατά του μίσους. Αέναος αγώνας που συνεχίζεται μετά και το σημερινό. https://t.co/mGZr0nvDD2

— Χρήστος Γιαννούλης (@giannoul) October 7, 2020

Η δικαιοσύνη στο ύψος της αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις σήμερα υπεύθυνα και στη σωστή «πλατεία». Ακόμη και όσοι τους συναναστράφηκαν στο κοινό τους «αντιμνημονιακό μέτωπο» και μας είχαν πει ότι δεν μυρίζουν οι ψήφοι των χρυσαυγιτων βουλευτών. #δημοκρατία #ανοικτή_κοινωνία

— Βασίλης Κεγκέρογλου (@BKegeroglou) October 7, 2020

Δεν ήταν αθώοι.
Η κοινωνία μίλησε.
Η δικαιοσύνη αποφάσισε.
Οι ναζί στη φυλακή.

Αναπνέουμε ελεύθεροι. Εμείς, τα παιδιά μας, η Δημοκρατία. https://t.co/pdteRwqPnh

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) October 7, 2020

Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου. https://t.co/4DtO1MR6aC

Nikos Dendias (@NikosDendias) October 7, 2020

#ΔενΕιναιΑθωοι
”Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία.” Α.Σολζενίτσιν

Αλλά η αλήθεια λάμπει και η δικαιοσύνη απονέμεται για να αποκαθίσταται η πίστη μας στους θεσμούς και έτσι ο καθένας βρίσκει την θέση του.

— GeorgoulisAlexisMEP (@AlexisMep) October 7, 2020

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίλησε για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ιστορική. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά αποδίδει Δικαιοσύνη. Το Κράτος Δικαίου που το νεοναζιστικό μόρφωμα ήθελε να καταλύσει, απεφάνθη. 1/3 pic.twitter.com/6d6Wy6MFmF

— Κώστας Καραμανλής (@karamanlis_k) October 7, 2020

6 χρόνια μετά και η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τους νεοναζί. pic.twitter.com/ZSc2cbRjWL

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) October 7, 2020

Η σημερινή δικαστική απόφαση απέδειξε πως ο ναζισμός και η βία δεν έχουν θέση στην ελληνική πολιτική σκηνή. #eUkympouropoulos#GDtrial pic.twitter.com/D0n2Rkd1H9

— S. Kympouropoulos (@Kympouropoulos) October 7, 2020

Ανακούφιση. Δικαίωση. Συγκίνηση.#ΔενΕιναιΑθωοι #Οι_Ναζί_στη_φυλακή

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) October 7, 2020

Ιστορική μέρα η σημερινή.
Ιστορική απόφαση.#Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όλα τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η δικαίωση του Παύλου Φύσσα & των άλλων θυμάτων της φασιστικής οργάνωσης ήρθε!!#GDtrial #Οι_Ναζί_στη_φυλακή #ΔενΕίναιΑθώοι #Χρυσή_Αυγή #Εφετείο pic.twitter.com/P62lU91NRh

— Ιωάννης Σαρακιώτης • Ioannis Sarakiotis (@JSarakiotis) October 7, 2020

Ένοχοι.

— kyranakis (@kyranakis) October 7, 2020

Ένοχη για εγκληματική οργάνωση η ηγεσία της Χρυσής Αυγής! Ιστορική απόφαση. Μια καλή μέρα για την Δημοκρατία και την δικαιοσύνη. Ο αγώνας για το ξερίζωμα του Ναζισμού και του Φασισμού συνεχίζεται μέσα στην κοινωνία! #ΔενΕιναιΑθωοι #Οι_Ναζι_στη_φυλακή

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) October 7, 2020

Περήφανη Ελληνική Δημοκρατία.

— Παύλος Χρηστίδης (@christidisp) October 7, 2020

Θρίαμβος της Δημοκρατίας.

— FotiniPipili (@FotiniPipili) October 7, 2020

Η Δημοκρατία νίκησε.
Η Δημοκρατία, που θα συνεχίσει το μεγάλο της έργο να πατάξει κάθε απομεινάρι φασισμού.
Η 7η Οκτωβρίου 2020, θα είναι ιστορικά η μέρα που η Ελλάδα συνέθλιψε, μετά από έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα, το φίδι.#οι_ναζι_στη_φυλακη

— Θάνος Μωραΐτης (@thanos_moraitis) October 7, 2020

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, πρόκειται για ιστορικής σημασίας απόφαση τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για το αντιφασιστικό κίνημα. Η θέση των νεοναζί είναι στην φυλακή. Όμως, η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. [1/2] pic.twitter.com/ZZb58vMJ9R

— Stelios Kouloglou (@SteliosKoul) October 7, 2020

Νίκη της Δημοκρατίας και του αντιφασιστικού αγώνα η ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για ΧΑ. Η δικαίωση του Παύλου και όλων των θυμάτων μας γεμίζει χαρά. Ο αγώνας όσων πάλεψαν εναντίον της ΧΑ -όπως ο επίμονος αγώνας της Μάγδας Φύσσα- μας δυναμώνει! #οι_ναζι_στη_φυλακη #ΣΥΡΙΖΑ

— Panos Skourletis (@pskourl) October 7, 2020

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής κρίθηκε πολιτικά στις εκλογές, όταν οι πολίτες καταδίκασαν και απέκλεισαν την είσοδό της στο Κοινοβούλιο. Σήμερα, πράττοντας στο ακέραιο το καθήκον της, η Δικαιοσύνη κλείνει τον μεγάλο κύκλο της απόδοσης και των ποινικών ευθυνών. https://t.co/HG6xxlvjHD

— Kostas Tsiaras (@tsiaras_kostas) October 7, 2020

Η Δικαιοσύνη, με την ιστορική της απόφαση, κατέδειξε ότι η Δημοκρατία είναι άτρωτη.
Η παράταξή μας είναι αυτή που δρομολόγησε τις διαδικασίες για την τιμωρία όλων όσοι αμφισβήτησαν και έπληξαν το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.

Vangelis Meimarakis (@v_meimarakis) October 7, 2020

Keywords
χρυση αυγη, video, δικη, ναζι, αλέξης τσίπρας, ντορα μπακογιαννη, αδωνις γεωργιαδης, twitter, october, τσιπρας, facebook, ελλαδα, ΚΚΕ, σημαίνει, ματ, tweets, tsipras, δραση, https, σαμαρας, sofia, συριζα, ηρακλειο, αθηνα, χρεος, nikos, δημοκρατια, δυναμη, νεα δημοκρατια, διαδηλωσεις, εκλογες, vangelis, κινηση στους δρομους, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, δημοκρατικη συμμαχια, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ητανε μια φορα, κωστας καραμανλης, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, tsipras, october, βιντεο, αστυνομια, αυγη, δημοκρατια, επικαιρα, ηγεσια, ηττα, μητερα, ονειρα, σημερινη, υψος, φωτογραφια, ψεματα, αυγο, αδωνις, αιδως, αφορμη, βελοπουλος, δακρυα, δευτερο, διευθυνση, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δηλητηριο, εγινε, εγκληματα, αιθουσα, επρεπε, ευρωπη, ζωη, ιδεες, ιδια, υποθεση, ιδεολογια, κεγκερογλου, κυβερνηση, κυρια, κρατικο, λογια, ματ, μητσοτακης, μισος, μορφωμα, νυχτα, ντορα, παντα, οικογενεια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, παιδια, πεδιο, πιστη, πογκρομ, ριψη, ριζα, σακοραφα, συγκεντρωση, σωμα, σοφια, τιμωρια, φυλακη, φασισμος, φυσικα, φωφη, φωφη γεννηματα, χερι, χρηστος, χρυση, χαρα, ιωαννης, αγωνας, δημητρης, https, χωρα, κακια, κωστας, μεινει, nikos, παυλος, σημαίνει, σκηνη, sofia, tweets, θανος, vangelis
Τυχαία Θέματα