Διαμαρτυρίες και… ΜΑΤ στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Τήνος λόγω της «εμφύτευσης» ανεμογεννητριών, καθώς κάτοικοι και όχι μόνο, διαμαρτύρονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος και καταγγέλλουν ότι έγινε απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ υπήρξε και επέμβαση των ΜΑΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Σιώτου, αλλά και της οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό, δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην

Τήνο και απαγορεύουν την κυκλοφορία από τη θέση «Μύλοι» της κοινότητας Υστερνίων μέχρι την περιοχή «Πράσα Κάμπος Πολέμου» λόγω… ανεμογεννητριών. Από το πρωί της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου 2020 κοινοποιήθηκαν οι Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις από την ΓΕ.Π.Α.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα έχουν τεθεί σε ισχύ σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Τήνου, λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου. Ειδικότερα, από σήμερα 06.00’ ώρα έως και την 14 Φεβρουαρίου 2020 και χωμάτινης οδού η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι» της κοινότητας».

Δήμαρχος Τήνου: Απαγόρευση κυκλοφορίας που με όλο το σεβασμό παραπέμπει σε άλλες εποχές…

Ο δήμαρχος της Τήνου, Γιάννης Σιώτος υπογράμμισε: «Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νησί μας ζει πρωτοφανείς στιγμές. ΜΑΤ παρατάσσονται εναντίον δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Απαγόρευση κυκλοφορίας που με όλο το σεβασμό παραπέμπει σε άλλες εποχές… Τελικά είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα;

ΥΓ: Είμαι γέννημα θερμά Τηνιακός, νομικός και οικογενειάρχης. Ως πολίτης και ως Δήμαρχος θα ήθελα να απευθυνθώ προς την Αστυνομική Διεύθυνση: όταν ζητάμε κατά την τουριστική περίοδο περισσότερη αστυνόμευση υπάρχει έλλειψη προσωπικού… όταν όμως πρέπει να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, όλα καλά #Save_tinos».

Με μήνυμα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Έπαρχος Τήνου Νατάσα Δεληγιάννη, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι εδώ! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την προστασία της Τήνου από τις ανεμογεννήτριες. Με μία κραυγή αγωνίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για το μέλλον του νησιού μας και γι’ αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου: Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στην Τήνο δεν θα περάσουν

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου δηλώνει την αντίθεση της στην έλευση αστυνομικών δυνάμεων και στην παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να υλοποιήσουν την επένδυση μιας ιδιωτικής επιχείρησης η οποία βρίσκει αντίθετη όλη την κοινωνία της Τήνου. Επένδυση που έρχεται σε αντίθεση με το ευαίσθητο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον του νησιού και το ιδιαίτερο πολιτιστικό τοπίο της Τήνου.

«Ο αγώνας μας σήμερα πρέπει να δυναμώσει γιατί μετά τα νομοσχέδια της ΝΔ “αναπτυξιακό” και “απελευθέρωσης της ενέργειας”, θεσμοθετείται μια ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς κανόνες, με επιπλέον κίνδυνο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με παροχή κίνητρων για την ολοκλήρωση και επέκταση των υπό κατασκευή αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλον τον Τηνιακό λαό.

Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στη Τήνο δεν θα περάσουν!

Οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στη γη μας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου», τονίζεται…

(πληροφορίες από: tinostoday.gr)

Πηγή: Διαμαρτυρίες και… ΜΑΤ στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα