Φοβερή νίκη με ανατροπή από τον Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ (video)

Οι μεγάλοι παίκτες κερδίζουν και στην όχι και τόσο καλή τους μέρα και αυτό συνέβη το βράδυ της Τρίτης (11/02) στο Ρότερνταμ στον Στέφανο Τσιτσιπά που έκανε ένα πολύ μέτριο ματς την πρώτη ώρα αγώνα μένοντας με σετ και break πίσω, αλλά, βρήκε το παιχνίδι και την πνευματική δύναμη να φέρει τούμπα το ματς κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτζ και να τον αποκλείσει με 6-7(1), 6-3, 6-1.

Αυτή ήταν μάλιστα η μόλις πρώτη νίκη του Στέφανου σε τέσσερις παρουσίες στο Ρότερνταμ πληγώνοντας τον Πολωνό

ανήμερα των γενεθλίων του (κλείνει τα 23).

Σε ένα ματς με δύο πρόσωπα για τον έλληνα πρωταθλητή που ήταν πολύ μέτριος μέχρι του σημείου που έμεινε με break πίσω στο δεύτερο σετ πριν πάρει την κατάσταση στα χέρια και παίξει πολύ καλύτερο τένις στη συνέχεια του ματς σβήνοντας τον Χουρκάτζ από τον χάρτη από ένα σημείο και μετά. Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου είναι ο Σλοβένος Αλιάζ Μπέντενε που κέρδισε στα δύο σετ τον Μπενουά Περ.

Ο Στέφανος μπήκε αρκετά «σφιγμένος» στο ξεκίνημα του αγώνα με την έλλειψη αγώνων και νικών στα πόδια του να είναι εμφανής. Αρκετά λάθη, κακά service games, “άνευρες” επιστροφές και διστακτικότητα στα ράλι έφεραν τον Στέφανο στα πρόθυρα του διπλού break πίσω (2-4, 0-30), αλλά, μπόρεσε να μείνει στο ένα break πίσω και παραλίγο να φέρει τούμπα το σετ.

Ο νεαρός Πολωνός έδειχνε ότι θα το «καθάριζε» όταν προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς στο 5-4 του πρώτου σετ έχοντας τριπλό set point, αλλά, σε εκείνο το σημείο αγχώθηκε σε βαθμό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Με οκτώ αναπάντητους πόντους, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 6-5 και έδειχνε να έχει πάρει για τα καλά το μομέντουμ ενός «χαμένου» σετ που όμως είχε ακόμα δρόμο. Ο Χουρκάτζ κατάφερε να σταματήσει την προσωρινή του κατάρρευση ισοφαρίζοντας σε 6-6 και ακολούθησε ένα κάκιστο tie break από πλευράς Τσιτσιπά.

Tsitsipas: “Estuve nervioso al inicio, mi espíritu de lucha me salvó” https://t.co/MvHXLOA8CK

— LaPelotita.Com (@lapelotitaweb) February 12, 2020


Πολλά λάθη από τον έλληνα πρωταθλητή έφεραν το σκορ σε απαγορευτικά επίπεδα με τον Πολωνό να καθαρίζει τη διαδικασία με το ευρύ 7-2. Ακολούθησε ένα ιατρικό timeout από τον Τσιτσιπά που έδειχνε να πονά αρκετά στον δεξί ώμο, συνέχισε, ωστόσο, κανονικά την προσπάθειά του.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τον Στέφανο που έμεινε νωρίς πίσω με 0-2 δίχως να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Κάπου εκεί το «θηρίο» μέσα του ξύπνησε, ωστόσο. και άρχισε να παίζει με μεγαλύτερο νεύρο, περισσότερη επιθετικότητα μειώνοντας παράλληλα τα πολλά λάθη.

Το 0-2 έγινε 4-2 υπέρ του Στέφανου που, κινούμενος πια με περισσότερη αυτοπεποίθηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουρκάτζ ισοφαρίζοντας τον αγώνα κάνοντας ακόμα ένα break.

Tsitsipas-Hurkacz Live Streaming Rotterdam 2020 https://t.co/sv9OtMUNzh pic.twitter.com/1xpf6dUI6G

— inAEK.com (@inAEKgr) February 12, 2020


Ο Στεφ πήρε για τα καλά τα ηνία του ματς στο συγκεκριμένο σημείο και δεν τα άφησε ποτέ. Απέναντι σε έναν καταρρέοντα Χουρκάτζ, έφτασε γρήγορα στο διπλό break και τελικά έχασε μόλις ένα game σε ένα τρίτο σετ υπεράνω κριτικής.

Tsitsipas recovers in Rotterdam, Fognini falls in straight sets https://t.co/pcTG3mf06d #Tennis https://t.co/e10RdOOmAO pic.twitter.com/QtNtbwY9Ns

— Kenny Wade (@KennyWadeMusic) February 12, 2020


Πηγή: Tennis24

Πηγή: Φοβερή νίκη με ανατροπή από τον Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα