«Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση αν δεν δημοσιευθεί», τονίζει το ΣτΕ για ΕΦΚΑ

Τη δυσαρέσκειά τους για τις διαρροές πληροφοριών που αφορούν διασκέψεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

«Δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση πριν την δημοσίευσή της», λέει σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ. «Στο ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν υφίσταται δικαστική απόφαση παρά μόνο μετά τη δημοσίευσή

της σε δημόσια συνεδρίαση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας διαπιστώνοντας ότι οι διαρροές προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσων φέρονται να διαμείβονται στις δικαστικές διασκέψεις είναι πλέον συστηματικές, με τις εντεύθεν συνέπειες για το κύρος της Δικαιοσύνης, εκφράζει την αποδοκιμασία του προς τέτοιου είδους ενέργειες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, οφείλει δε να υπενθυμίσει το αυτονόητο, δηλαδή ότι στο ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν υφίσταται δικαστική απόφαση παρά μόνο μετά τη δημοσίευσή της σε δημόσια συνεδρίαση».

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα έκαναν λόγο την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να έχει κρίνει αντισυνταγματικές, ζωτικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που είχε εισηγηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει» απαντά ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας, δηλώνοντας πως «δεν υπάρχει απόφαση του ΣτΕ μέχρι να δημοσιευθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα