Τι ισχύει τελικά με τη μεταπήδηση της Μπαζιάνα στο Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ

Νέος… αναστάσιμος γύρος σχολίων γύρω από την επαγγελματική δραστηριότητα της Μπέτυς Μπαζιάνα, πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη μεταπήδησή της από διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ).

Τα όσα γράφτηκαν, κυρίως στα social media, στοχοποιούν για ακόμα μία φορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία τόλμησε (!) να εκμεταλλευτεί διάταξη

του νόμου Διαμαντοπούλου, επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να ανελιχθεί επαγγελματικά.

Με μια προσεκτική ανάγνωση του ΦΕΚ που βγήκε στη δημοσιότητα, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί ότι η κ. Μπαζιάνα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 που δίνει την δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ μετά από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.

Αναφορικά με το ΕΜΠ μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι σχεδόν ΕΔΙΠ του ιδρύματος έχουν κάνει χρήση της διάταξης αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα