Δεν κρατιέται ο Βορίδης στην ΕΡΤ – «Ως προς τη δημοκρατικότητα της, η απόφαση για το κλείσιμο το 2013 δεν πάσχει» (video)

Δεν κρατιούνται πλέον τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, χαμηλά, υψηλά και όλα τα ενδιάμεσα για να έρθουν στην εξουσία. Τέσσερα χρόνια μακριά από τις καρέκλες ήταν πολύ από ό,τι φαίνεται.

Έτσι ο γνωστός Μάκης Βορίδης, μιλώντας για άλλη μια φορά… «τσεκουράτα», βγήκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουνίου στην ΕΡΤ και, προσπαθώντας να υπερασπιστεί ταυτόχρονα τον Νίκο Μπογδάνο και τις δηλώσεις του για τανκς στην ΕΡΤ

αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά για την περίοδο 2013-2014, είπε, πολύ άνετα πως το «μαύρο» στην ΕΡΤ το 2013 ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ…όαση δημοκρατίας.

«Ελήφθη η απόφαση της δημιουργίας νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση, ως είχε κάθε δικαίωμα. Προσφύγατε και οι εργαζόμενοι και άλλοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε πως ήταν συνταγματική απόφαση. Τι λείπει εδώ; Υπάρχει κάνα θέμα;» και συνέχισε διερωτώμενος τι εννοούν οι δημοσιογράφοι όταν λένε για «δημοκρατικό».

«Τι εννοείτε όταν λέτε δημοκρατικό; Ήταν μία πολιτική απόφαση. Ως προς τη δημοκρατικότητα της δεν πάσχει, μπορεί να πάσχει, κατά την κρίση του καθένα, ως προς το περιεχόμενο» πρόσθεσε.

Όταν του επισημάνθηκε δε πως το «μαύρο» είχε καταδικαστεί από διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων, η απάντηση του ήταν η ειρωνεία. «Τι είναι οι αποφάσεις των δημοσιογράφων, το άγιο δισκοπότηρο; Μου το λέτε σαν να είναι θέσφατο. Εγώ σας φέρνω μιας απόφαση του ΣτΕ και εσείς μου λέτε ενώσεις των δημοσιογράφων. Καλά κάνουν και έχουν άποψη, αλλά θέσφατο δεν είναι…».

Πάλι καλά που μπορούν δηλαδή να έχουν άποψη…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης, ΕΡΤ – Ως, 2013,voridis, ert – os, 2013