Πλατεία Θεάτρου: Αυτά είναι τα 7 καταστήματα που την ξαναζωντανεύουν

Η Πλατεία Θεάτρου υπήρξε ένα από τα κεντρικά σκηνικά της νυχτερινής διασκέδασης της Αθήνας στην δεκαετία των '90s με το μπαρ Guru να πρωταγωνιστεί. Πριν από μερικούς μήνες κάποιοι από εμάς το επισκεφθήκαμε ξανά, αυτή την φορά μέρα και πραγματικά σκιά του εαυτού του, για να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για την δράση "Κατάστημα στο Κέντρο" και την αναζωογόνηση της εμπορικής

δραστηριότητας της περιοχής.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη πριν από λίγες εβδομάδες ήρθε η σειρά της πλατείας Θεάτρου για να δείξει το νέο της πρόσωπο. Την Παρασκευή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των επτά καταστημάτων που θα φιλοξενούνται σε χώρους που έμεναν κλειστά για χρόνια. Πρόκειται για τα καταστήματα:

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6)Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

CreatorsofCosmos (Θεάτρου 6) Φανταστικά πλάσματα και ήρωες μυθικών κόσμων παίρνουν σάρκα και οστά στο κατάστημα της πρώτης ελληνικής εταιρείας που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας (liveactionrole-playinggames) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)Δύο κοινωφελείς οργανισμοί, η WeNeedBooks και η Challedu, δείχνουν στο κοινό τη δημιουργική συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων στο Book&Play, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6-8) Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην τέχνη. Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6-8) Μοναδικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, και ιδιαίτερες αστικές ποδηλατικές διαδρομές περιμένουν τους επισκέπτες στο πρώτο κατάστημα της COCO-MAT.bike στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.


Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)Τρεις δημιουργικές ομάδες (metoo, μικρογεωγραφίες, textilesclothingdesignlab) ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

Νηρώη (Διπλάρη 5Β)Η Νηρωή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και το φυσικό τρόπο ζωής.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί όλους τους πολίτες την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, σε ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επαναλειτουργία επτά καταστημάτων, που έως σήμερα ήταν κλειστά, στο πλαίσιο της δράσης «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

19:00-20:00Ανοιχτάκαταστήματα (δρώμενααπό τις δημιουργικές ομάδες)

19:45Καλωσόρισμακαιπαρουσίασηδημιουργικώνομάδων

20:00-24:00 DJsets με μουσικούς παραγωγούς του EnLefko 87,7

- Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Keywords
Τυχαία Θέματα