Δεν χάνει χρόνο η Άγκυρα – Στην τουρκική βουλή σήμερα η συμφωνία με τη Λιβύη

Προς ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο θα τεθεί εντός της ημέρας η παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη με την οποία οριοθετούνται οι θαλάσσιες ζώνες τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, λέγοντας ότι «η συμφωνία που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή μας θα είναι μια προσπάθεια για την ειρήνευση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και στη Λιβύη».

Η συμφωνία πρέπει να κατατεθεί και στο κοινοβούλιο

της Λιβύης και κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι ο Ερντογάν μπορεί να εκτεθεί σε περίπτωση που η Λιβύη υπαναχωρήσει κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινότητας.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον τούρκο πρόεδρο το κείμενο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο έφτασε αργά χθες βράδυ στα χέρια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είναι μια συμφωνία νομικά άκυρη που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή αλλά και στην Τουρκία.

Πηγή: Δεν χάνει χρόνο η Άγκυρα – Στην τουρκική βουλή σήμερα η συμφωνία με τη Λιβύη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα