Δεύτεροι Ευρωπαϊκοί αγώνες – Ποδηλασία: «Χρυσός» και στον αγώνα πόντων ο Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης κρέμασε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, μέσα σε 24 ώρες, μετά τον θρίαμβό του και στον αγώνα πόντων της ποδηλασίας στους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Μετά το σκρατς, ο 31χρονος πρωταθλητής κυριάρχησε και στον αγώνα πόντων με 45 βαθμούς, έναντι 38 του Ολλανδού, Γιάν Βίλεμ. Στην 3η θέση και στο χάλκινο μετάλλιο έμεινε ο Ρώσος Μουχομεντιάροφ.

Αμέσως μετά τη νέα νίκη του, ο Βολικάκης δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μου δίνει τεράστια ώθηση στο δρόμο

για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Ήθελα βέβαια ένα μετάλλιο αλλά δεν ήξερα βέβαια αν θα ήταν πάλι χρυσό. Δεν έχω συνηθίσει να τρέχω με κερκίδα και η βοήθεια των Ελλήνων ήταν τρομερή. Έπαιρνα κουράγιο συνέχεια, σε κάθε στροφή του αγώνα. Έχω δύο αγωνίσματα αύριο και μεθαύριο και θα το γιορτάσω στο φινάλε της Κυριακής. Τώρα ύπνος και ξεκούραση».

Το σημερινό ήταν το όγδοο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα τρία είναι χρυσά (δύο από τον Βολικάκη και ένα από την Κορακάκη).

Στη προηγούμενη διοργάνωση το 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα είχε κατακτήσει εννέα μετάλλια, αλλά με ένα χρυσό από τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα