Χωρίς ρεύμα από τα μεσάνυχτα το ΚΑΤ – Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Χωρίς ρεύμα είναι το νοσοκομείο ΚΑΤ από τα μεσάνυχτα λόγω βλάβης σε κεντρικό υποσταθμό του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Εδώ και ώρες φέρεται να λειτουργούν με γεννήτριες μόνο τα χειρουργεία, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, φέρεται να μη λειτουργούν οι κλίβανοι αποστείρωσης.

Το πρόβλημα της διακοπής ρεύματος στο ΚΑΤ είναι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εσωτερικό και οφείλεται

σε βλάβη ενός διακόπτη, ο οποίος στοιχίζει 8.000 ευρώ. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η βλάβη αποκαθίσταται και η λειτουργία θα επανέλθει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (25/09). Κρούει επίσης, «καμπανάκι» για την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΑΤ αποκάλυψε πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Η Παρασκευή Πάκου αποκάλυψε πως στο ΚΑΤ εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα, τόσο στα χειρουργεία όσο και στα ασανσέρ, λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση από τη 1:00 τα ξημερώματα.

«Από την ώρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα, το ΚΑΤ λειτουργεί με γεννήτρια, που όμως δεν επαρκεί για να γίνουν βασικά πράγματα. Αποτέλεσμα είναι να αναβάλλονται χειρουργεία και άλλες εξετάσεις, αλλά και να ταλαιπωρούνται ασθενείς και επισκέπτες» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

«Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με δεδομένο ότι εδώ και δύο ημέρες έχουν σπάσει σωλήνες της αποχέτευσης στο κεντρικό κτήριο και έτσι, τουλάχιστον σε κάποιους ορόφους, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική» σημειώνει…

Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ – «Φωνάζει» και για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου

Εν τω μεταξύ, κατόπιν ενημέρωσης από το Σωματείο Εργαζομένων και εργαζόμενους του ΚΑΤ, η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί και αναβάλλονται εργαστηριακές εξετάσεις από την στιγμή της μεσονύκτιας διακοπής ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία τέθηκαν οι γεννήτριες, καθώς διαπιστώθηκε ότι «το πρόβλημα είναι εσωτερικό και οφείλεται σε βλάβη του διακόπτη, ο οποίος στοιχίζει περίπου 8.000 ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αποκατάσταση της βλάβης αναμένεται μέχρι το μεσημέρι, οπότε και θα επανέλθει η λειτουργία του Νοσοκομείου. Η ομοσπονδία επισημαίνει ότι την ανεπάρκεια πόρων αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία.

Ευθύνες καταλογίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην Διοίκηση του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «δεν προσήλθε καν στο Νοσοκομείο όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα».

Η ομοσπονδία ζητά να ληφθούν μέτρα, δεδομένου ότι τα Νοσοκομεία, δια στόματος και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, έχουν 1 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και εντός του τρέχοντος μηνός στερεύουν οι προϋπολογισμοί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα