Χιμένεθ: Δεν έχω μαγικό ραβδάκι – Παρουσία Μελισσανίδη η «πρώτη» του Χιμένεθ

Σα να μην πέρασε μια μέρα… Ο Μανόλο Χιμένεθ βρέθηκε ξανά στα Σπάτα για να προπονήσει τους παίκτες της ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του, και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που υποδέχτηκε τον Ισπανό, στο τρίτο… ποδαρικό του στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης. Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπογράμμισε πως θα κάνει το παν για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας, αλλά ανέφερε ότι δεν έχει… μαγικό ραμβάκι. Νωρίτερα, ο ισπανός προπονητής υπογράμμισε πως η επιστροφή στο

«σπίτι του», όπως είπε για την ΑΕΚ, ήταν για τον ίδιο μια απόφαση καρδιάς. Με Σιμόες απέναντι στον Ατρόμητο η Ένωση…

Πριν ξεκινήσει, τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάμε πίσω. Δεν έχω μαγικό ραβδάκι. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κερδίζουμε συνεχώς. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι και οπαδός της ομάδας. Υπέφερε όσο υπέφερε στο Champions League αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο ίδιος καταλαβαίνει τι είναι το ποδόσφαιρο.Το μόνο που θέλει είναι η ΑΕΚ να τιμά τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι. Ένα πρωτάθλημα το κερδίζει μόνο ο καλύτερος και χρειάζεται καθημερινά δουλειά.

Πέρσι η ομάδα έδινε το 100% μέχρι τέλους για τη νίκη. Αλλά δεν είναι η ώρα να κάνουμε συγκρίσεις. Το ποδόσφαιρο δεν έχει λογική. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ουζουνίδης δούλεψε σκληρά στο 200%. Ίσως μερικές φορές η δουλειά κάποιου να μην αντανακλάται στα αποτελέσματα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχει πάντα βιασύνη για την κατάκτηση των στόχων.

Θα μπω στη μάχη δυνατά, και στη συνέχεια για ότι συμβεί, θα αποφασίσει το ποδόσφαιρο. Θα είμαι ικανοποιημένος αν ο Λαμπρόπουλος και η ΑΕΚ φτάσουν σε συμφωνία. Είχα μια τρελή προσφορά από την Αραβία και αρνήθηκα, είχα κι άλλες από την Κίνα και από το Μεξικό. Αλλά η ΑΕΚ μου έχει διδάξει πολλά. Σε αυτήν την ομάδα και στη Σεβίλλη δεν μπορώ ποτέ να πω όχι».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που υποδέχτηκε στα Σπάτα τον Μανόλο Χιμένεθ, στο τρίτο… ποδαρικό του Ισπανού στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις των Σπάτων για να καλωσορίσει τον νέο τεχνικό της ομάδας με τον οποίο είχε θερμό εναγκαλισμό πριν από την έναρξη της προπόνησης.

Εν τω μεταξύ, χωρίς τους Τάσο Μπακασέτα, Νέναντ Κρίστιτσιτς, αλλά με τον… βιονικό Μιχάλη Μπακάκη να σπάει ξανά τα «κοντέρ», ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ο Μανόλο Χιμένεθ συνάντησε ξανά τους παίκτες με τους οποίους πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, γνώρισε τους νεότερους και με τη δυνατή ιαχή «ΑΕΚ» που ακούστηκε από τα αποδυτήρια, ξεκίνησε η σημερινή προπόνηση στα Σπάτα.

Ο Κρίστσιτς και ο Μπακασέτας ακολούθησαν τα ατομικά τους προγράμματα, όπως και ο Κώστας Γαλανόπουλος και τέθηκαν νοκ άουτ από την αυριανή (7/2, 19:30 Cosmote Sport) αναμέτρηση. Αντίθετα, «παρών» δηλώνει ξανά ο Μιχάλης Μπακάκης που χρειάστηκε μόλις 48 ώρες για να ξεπεράσει το πρόβλημά του στον γλουτιαίο.

Ετσι, με δεδομένο ότι στη 18άδα του κυπέλλου πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και δύο νεαροί (Γιούσης, Μπότος), οι επιλογές του Χιμένεθ ήταν «μετρημένα κουκιά». Ο Ισπανός κάλεσε, ωστόσο, 20 παίκτες, συμπεριλαμβάνοντας σ΄αυτούς και τον Αντρέ Σιμόες σε μία μάλλον συμβολική κίνηση, καθώς ο Πορτογάλος είναι απών εδώ και 2,5 μήνες άρα δύσκολα θα παίξει κάποιο ρόλο στο αυριανό ματς.

Η αποστολή αποτελεί από τους: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Αλμπάνης, Σιμόες, Γιαννιώτας, Μάνταλος, Μπογέ, Μπότος, Γιούσης, Άλεφ, Λιβάγια, Κλωναρίδης, Πόνσε

Στο μεταξύ, πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, στον Πέτρο Μάνταλο για τον πανηγυρισμό του στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα