Οι αγρότες κόβουν στα δύο τη χώρα – Νέα μπλόκα σε Τέμπη και εθνική Κορίνθου – Πατρών

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣτόχος να αποκλείσουν το Σάββατο τις σήραγγες στα Τέμπη, στην εθνική οδό Αθηνών – ΘεσσαλονίκηςΚλειστή για ένατη μέρα η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στον κόμβο της ΝίκαιαςΣτους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες της ΚέρκυραςΠού υπάρχουν μπλόκα στην Κεντρική
Μακεδονία

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να αποκλείσουν το Σάββατο τις σήραγγες στα Τέμπη, στην εθνική οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Μπλόκο και στην Κορίνθου-Πατρών

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη οι αγρότες της Αιγιαλείας θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες της Κέρκυρας

Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν και οι αγρότες της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, αποφασίστηκε να συντονιστούν με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις συναδέλφων τους και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό θέμα τις τοπικές αγροτικές επιδοτήσεις, θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο.

Πού υπάρχουν μπλόκα στην Κεντρική Μακεδονία

-Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
-Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
-Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
-Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
-Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
-Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο

Keywords
Τυχαία Θέματα