Χαλάρωμα… (5-1) ΠΑΟΚ με Φορτούνα Σιτάρντ, σήκωσε το Σούπερ Καπ ο Άγιαξ (video)

Σε περίπατο μετέβαλε ο ΠΑΟΚ το τελευταίο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους, σαρώνοντας την Φορτούνα Σιτάρντ στο γήπεδο της με 5-1. Στην ενδεκάδα ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Άντερσον Εσίτι, που πριν δυο μέρες ενσωματώθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσούμπα Ακπομ, που πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της εύκολης νίκης της

ομάδας του.

Πριν από αυτό το ματς οι πρωταθλητές, παίζοντας κυρίως με αναπληρωματικούς ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Αλ Τααβόν. Στην Ολλανδία ο Άγιαξ σήκωσε το Σούπερ Καπ, 2-0 την Αϊντχόφεν.

Κόντρα στη Φοροτύνα Σιτάρντ, ο «Δικέφαλος του Βορρά»» άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς, στο 5′ σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Πέλκα για να φθάσει στον Ακπομ, που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει πλασάροντας στην ανυπεράσπιστη και να ανοίξει έτσι τον χορό των τερμάτων της ομάδας του και των δικών του.

Στο 9′ ο Πέλκας πήρε τον ρόλο του «εκτελεστή» και με άψογο ψηλοκρεμμαστό σουτ ανέβασε νωρίς το δείκτη στο 0-2 μετά από ασίστ-κάθετη πάσα του Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ με σχήμα επιθετικό συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 19′ το βρήκε και πάλι. Ο Ζαμπά σέντραρε και ο Άκπομ πάλι σε κενή εστία, σωστά τοποθετημένος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η Φορτούνα επιχειρεί να μπει στο παιχνίδι και πάλι. Από ένα ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη που απέκρουσε λανθασμένα πάνω στον Νταμασκάν, εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, αυτός δεν δυσκολεύθηκε να αξιοποιήσει το «δώρο» και να κάνει το 3-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ακπομ πρόλαβε, όμως, κι έκανε χατ – τρικ ανεβάζοντας το σκορ στο 1-4. Από ωραία ενέργεια του Κρέσπο που μπήκε μετωπικά στην αντίπαλη περιοχή και πάσαρε στον Άκπομ αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-4, για να λήξει έτσι θεαματικά το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πάλι διθυραμβικά και με πλήρη επιθετικότητα. Οι συνεργασίες των παικτών του και η πίεση στην αντίπαλη άμυνα καρποφόρησαν για μια ακόμα φορά. Στο 51′ ο Ακπομ συνέχισε να βλέπει δίχτυα και από σέντρα του Ελ Καντουρί με ωραία κεφαλιά ανέβασε το δείκτη στο 5-1.

Μετά το γκολ αυτό ο ρυθμών της ελληνικής ομάδας χαμήλωσε, η κυριαρχία στο γήπεδο δεν άλλαξε «στρατόπεδο» απλά ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν συνέχισε στους ίδιους επιθετικούς ρυθμούς που όμως η Φορτούνα δε μπόρεσε να αξιοποιήσει αυτή την αλλαγή και παρά τις προσπάθειες της δεν κατάφερε ως το τέλος να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Λίγο πριν το από τελικό σφύριγμα, ο Λάζαρος Λάμπρου, παίκτης της Φορτούνα πέρυσι, είχε, μάλιστα, ένα σουτ με προβολή στο δοκάρι της πρώην ομάδας του.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έδειξε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και με πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Ακπομ πήρε την εύκολη νίκη. Θετικά δείγματα έδωσε, όμως, στην πρώτη του παρουσία και ο Αντερσον Εσίτι, που σε ελάχιστον περιθώριο προσαρμογής κατάφερε να δείξει τον επίσης υψηλό βαθμό ετοιμότητας που τον χαρακτήριζε. Κίτρινες κάρτες: Ουγκούρ.

Φορτούνα Σιτάρντ: Νίναϊ, Αμιό, Σμετς, Καρλάινεν, Κάρμπονελ, Ντίμερς, Πάσλακ (62′ Ιωαννίδης), Ουγκούρ, Πίντο, Κοσέλεφ και Ντάμασκαν

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί (84′ Κάτσε), Ζαμπά (90′ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (43′ Λάμπρου), Άκπομ.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει την Κυριακή (28/07) στη Θεσσαλονίκη όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της για τον πρώτο αγώνα με τον Αγιαξ στις 6 Αυγούστου.


Έμεινε στο 1-1 ο ΠΑΟΚ με την Αλ Τααβόν

Χωρίς να παίξει θετικό ποδόσφαιρο και με σύνθεση αναπληρωματικών ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος (1-1) στο πρώτο από τα δυο φιλικά παιχνίδια του στην Ολλανδία κατά την τελευταία μέρα παρουσίας του εκεί και με αντίπαλο την Αλ Τααβόν. Αυτό το παιχνίδι το έδωσε πριν από τον αγώνα με τη Φορτούνα Σιτάρντ. Οι Σαουδάραβες προηγήθηκαν με γκολ που σημείωσε στο 32′ με κοντινό πλασέ ο Αμισί, μετά από κόρνερ και συνολική αδράνεια της ελληνικής άμυνας.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν αργός και άνευρος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Στην καλύτερη από αυτές στο 44’ ο Σφιντέρσκι έκανε την προβολή για την ισοφάριση, αλλά εκατοστά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος, η άμυνα της Αλ Τααβόν έδιωξε τον κίνδυνο. Οι Σαουδάραβες είχαν και μια ακόμα καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο όταν στο 23’ ο Ταβάμπα μπήκε ακάθεκτος στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πέρασε και τον Ζίβκοβιτς, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να αστοχήσει ο Αμισί σε κενή εστία όταν στην συνέχεια έγινε παραλήπτης της μπάλας.

Στο 1-0 υπέρ της Αλ Τααβόν ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε τους ρυθμούς του, και η δραστηριότητα που έδειξε στη μεσοεπιθετική γραμμή ήταν η ευχάριστη διαπίστωση για το πρώτο σημερινό παιχνίδι. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 81′.

Από φάουλ που εκτέλεσε ο Λάμπρου, ο Μιχαηλίδης κέρδισε την κεφαλιά στο ύψης της περιοχής και πλάγια, και με δεύτερη κεφαλιά από θέση βολής ο Ινγκασον πέτυχε το γκολ ισοφαρίζοντας και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το πρώτο γκολ στον ΠΑΟΚ. Το γκολ αυτό έδωσε περιθώρια ακόμα μεγαλύτερων απαιτήσεων στους Θεσσαλονικείς και στο 85′ ένα σουτ του Ροντρίγκο Σοάρες απείλησε την εστία της Αλ Τααβόν αλλά ο γκολκίπερ της, Ντος Ανιος έδιωξε σε κόρνερ.

Με το τελικό 1-1 ο ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα στο σημερινό φιλικό παιχνίδι, αλλά σίγουρα η απόδοση ορισμένων ποδοσφαιριστών δεν θα ενθουσίασε τον Αμπέλ Φερέϊρα.

Κίτρινες: Μιχαηλίδης, Χασάν Μοχάμεντ.

Αλ Τααβόν: Ντος Άνιος, Ταβάμπα, Ταλάλ Αλί, Ραμπί, Φερνάντες, Αμισί, Μανταλά Αλί, Αουγκούστο Ράμος, Χασάν, Μανούλ και Αμπντουλμάγεντ.

Στην επανάληψη ο τεχνικός της χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές ως αλλαγές.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (46′ Μελίσσας), Μιχαηλίδης, Μιχάι, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Ντούγλας, Μίσιτς (51′ Κάτσε), Στοχ (71′ Λάμπρου), Λημνιός, Γαϊτανίδης, Σφιντέρσκι

«Ποδαρικό» με Σούπερ Καπ στη νέα σεζόν για τον Άγιαξ

Με τίτλο ξεκίνησε και η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον Άγιαξ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή μεγαλειώδη σεζόν, ο νταμπλούχος Ολλανδίας νίκησε με 2-0 την Αϊντχόφεν στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και κατάκτησε το Σούπερ Καπ, για ένατη φορά στην Ιστορία του.

Η αντίπαλος του «Δικέφαλου του Βορρά», που δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τις αποχωρήσεις των Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, άνοιξε το σκορ με γκολ στο 35ο δευτερόλεπτο και συγκεκριμένα με τον Ντόλμπεργκ, από ασίστ του Φαν ντε Μπέεκ. Ο Αίαντας κρατούσε άνετα τον έλεγχο του ρυθμού και τελικά «σφράγισε» τη μοίρα του αγώνα με ένα δεύτερο γκολ στο 56’, με σκόρερ τον Μπλιντ.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Σχαρς, Μαρτίνες (59’ Σένε), Ντεστ, Μπλιντ (83’ Μαγκαλάν), Μάριν, Τάντιτς, Φαν ντε Μπέεκ, Πρόμες (59’ Ζίγιεκ), Ντόλμπεργκ.

Τρίτη σερί νίκη για τη Βικτόρια Πλζεν

Την τρίτη νίκη στους ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει έως τώρα σημείωσε στο πρωτάθλημα Τσεχίας η Βικτόρια Πλζεν. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο β’ προκριματικό γύρο του Champions League εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για κάμψει, δύσκολα, την αντίσταση της Κάρβινα με 3-2 και να μείνει μόνη πρώτη στην κατάταξη, με τις Σλάβια Πράγας και Οπάβα που ακολουθούν (από 6 βαθμούς) να έχουν πάντως παιχνίδι λιγότερο.

Το σκορ στη «Ντουσάν Αρένα» άνοιξε ο Κρμέντσικ στο 8’, για να ισοφαρίσει στο 52’ από τα 11 βήματα ο Ρούντιτς. Η Βικτόρια Πλζεν δεν πτοήθηκε και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στο 3-1, χάρις στα τέρματα των Κρμέντσικ (63’) και Μπράμπετς (70’). Το παιχνίδι είχε όμως δρόμο ακόμη, αφού στο 85’ ο Σασίνκα μείωσε σε 2-3 και μετέτρεψε σε… θρίλερ τα τελευταία λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και κράτησαν τη νίκη.

Eίναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει δεχθεί γκολ σε όλους τους αγώνες της στο πρωτάθλημα, με το «παθητικό» της να είναι ήδη τέσσερα τέρματα σε τρία παιχνίδια.

Η σύνθεση της Πλζεν: Χρούσκα, Καγιάμπα (65’ Κόβαρικ), Λιμπέρσκι, Κόπιτς (90’ Χλούσεκ), Ρέζνικ, Κρμέντσικ (85’ Χόραβα), Χροσόβσκι, Μπράμπετς, Μίχαλικ, Γιάνοσεκ, Πέρνιτσα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα