Ορούτς Ρέις: Απομακρύνεται από τα ελληνικά χωρικά ύδατα – Παρασύρθηκε λόγω καιρικών συνθηκών

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής, όταν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο μπήκε στις 06:40 το πρωί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου, ενώ σημειώνεται πως δεν συνοδεύεται από άλλο ερευνητικό ή πολεμικό πλοίο. Μαζί

του ωστόσο είναι δυο τουρκικά εμπορικά εφοδιαστικά πλοία.

Το ερευνητικό πλοίο παρακολουθείται από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς. Η ελληνική φρεγάτα απέπλευσε από την Κάρπαθο με προορισμό την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό πλοίο.

Το Ορούτς Ρέις, βρισκόταν σε περιοχή δυτικά της Κύπρου που «εφάπτεται» με την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία είχε βγάλει σχετική NAVTEX για τις έρευνες που θα έκανε στην περιοχή. Κινήθηκε δυτικότερα κι έχει εισέλθει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την παρακολούθηση της πορείας του πλοίου, αυτό φαίνεται να απομακρύνεται σιγά-σιγά από την περιοχή. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πιθανό, το πλοίο να εισήλθε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Πηγή: Ορούτς Ρέις: Απομακρύνεται από τα ελληνικά χωρικά ύδατα – Παρασύρθηκε λόγω καιρικών συνθηκών - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα