Απολογείται το πλήρωμα το πλοίου «ωρολογιακή βόμβα» στην Κρήτη

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Andromeda» (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός), το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.

Οι οκτώ κατηγορούνται για

παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Δείτε επίσης: Πλοίο – «ωρολογιακή βόμβα» με 410 τόνους εκρηκτικά στο Ηράκλειο (εικόνες – video)

Σημειώνεται, ότι υπάρχει κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.

Δείτε επίσης: Στον Εισαγγελέα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «βόμβα» (εικόνες – video)

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τούρκοι αξιωματούχοι ξεκινούν έρευνα για το πλοίο «βόμβα», όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Ηurriyet.

Δείτε επίσης: Τούρκοι ξεκινούν έρευνα για το πλοίο με τα εκρηκτικά στην Κρήτη – Τι ζητούν από Ελλάδα

«Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα σχετική με την υπόθεση του φορτηγού πλοίου Andromeda με σημαία Τανζανίας, που κατασχέθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό στις 7 Ιανουαρίου 2018 ενώ μετέφερε υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, από τα λιμάνια της Μερσίνας και του Ισκεντέρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβεία της χώρας στην Τρίπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα