Από ασφυξία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ – Τι έδειξε ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση

«Από ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού» προκλήθηκε ο θάνατος του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου από τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, όπως προέκυψε από ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τους Dr. Michael Baden και Dr. Allecia Wilson.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, και από το πόρισμα δεν υπήρχαν υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο. 

«Η διαρκής πίεση στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας αρτηρίας του Φλόιντ

εμπόδισε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το βάρος στην πλάτη του εμπόδισε την ικανότητά του να αναπνέει», δήλωσε δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ σε δήλωση τη Δευτέρα, μετά την έκθεση της αυτοψίας.

BREAKING: #GeorgeFloyd – Independent autopsy performed by Dr. Michael Baden and Dr. Allecia Wilson concludes Floyd died of “Asphyxia due to compression of the neck” and no underlying medical conditions. pic.twitter.com/wuMex3AnPZ

Law & Crime Network (@LawCrimeNetwork) June 1, 2020

Τα ευρήματα διαφέρουν από αυτά της αυτοψίας που έγινε πριν ο Τσόβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή, καθώς στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» υποδηλώνοντας ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντ συνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα