Δολοφονία Φλόιντ: Η μουσική βιομηχανία πατάει το κουμπί της «παύσης» κόντρα στον φυλετικό ρατσισμό

Οι μεγάλες εταιρείες μουσικής θα σιγάσουν αυτή την εβδομάδα, τηρώντας μία «Black Out Tuesday», σταματώντας κάθε δραστηριότητά τους και προωθώντας συνεργασίες με τις διάφορες κοινότητες με στόχο την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, που με κορύφωση το επεισόδιο του θανάτου από αστυνομική βία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και βίαια επεισόδια στη χώρα.

Επίσης πολλοί διακεκριμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες μίλησαν ανοικτά, αντιδρώντας με τον δικό τους τρόπο στη δολοφονία και τις κινητοποιήσεις,

πολλές από τις οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαιες ταραχές.

«Συμμεριζόμαστε τη μαύρη κοινότητα», τονίζει στον λογαριασμό της στο Twitter η «Universal Music», μέρος της «Vivendi», στο οποίο προσθέτει και το προτρεπτικό hashtag #TheShowMustBePaused.

Universal Music Group To Launch Social Justice Task Force Following George Floyd Protests https://t.co/BeCDkGubxm

Music Times (@TheMusicTimes) June 1, 2020


«Η μουσική επιχείρηση στη WMG δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως», έγραψε η «Warner Records» στον δικό της λογαριασμό, αναφερόμενη στην εν γένει δραστηριότητα του ομίλου της «Warner Music Group». Στην ίδια δημοσίευση προσθέτει πως θα συμβάλει στο κίνημα για τα δικαιώματα «Black Lives Matter» και σε άλλες ομάδες που καταπολεμούν τη «φυλετική αδικία».

Σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη κι η «Sony Music», ενώ και η «Interscope Geffen A&M», που ανήκει στην «Universal», δήλωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει νέα μουσική αυτή την εβδομάδα.

Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό του, το Σαββατοκύριακο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Universal» Λούσιαν Γκραίντζ τονίζει πως η εταιρεία συστήνει μία ειδική ομάδα για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και της δικαιοσύνης.

Em apoio aos protestos contra o assassinato de George Floyd, a indústria musical interromperá atividades por um dia amanhã. Warner Records, Universal, Sony, Interscope Geffen e Columbia confirmaram adesão à manifestação. pic.twitter.com/dz52kdXhIa

— Van do Halen (@VanDoHalen) June 1, 2020


«Τούτην την εβδομάδα, για άλλη μια φορά είδαμε να επανέρχεται στο σκληρό φως της ημέρας –με σκληρότητα και βαναυσότητα– μία από τις πιο οδυνηρές πραγματικότητες της κοινωνίας μας όσον αφορά τη φυλή, τη δικαιοσύνη και τις ανισότητες», σημείωνε ο ίδιος στο κείμενο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του «Reuters».

Η γνωστή καλλιτέχνης Μπιγιονσέ δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, ζητώντας δικαιοσύνη για τον Φλόιντ.

«Είμαστε συντετριμμένοι και αηδιασμένοι… Δεν μιλάω μόνο για τους “έγχρωμους” ανθρώπους. Εάν είστε λευκοί, μαύροι, καφέ ή οτιδήποτε άλλο χρώμα ενδιάμεσα, είμαι βέβαιος ότι έχετε την αίσθηση πως (απομείνατε) απελπισμένοι από τον ρατσισμό που κυριαρχεί τώρα στην Αμερική».

Και πολλοί άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες που ακούσθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένης της Αριάνα Γκράντε.

新たなレアトラックが続々追加!

#ピンク・フロイド の“進化するプレイリスト”「Syd, Roger, Richard, Nick and David – An Evolving Pink Floyd Playlist」に毎日新たなレア・トラックが追加されてますので、是非週末にたっぷりとお楽しみください!

▼試聴・再生はこちらhttps://t.co/AnwvTuELFw pic.twitter.com/KM5yjZAFtF

— Legacy Recordings JP (@SonyMusicLegacy) May 30, 2020

Music Industry Reacts to George Floyd Death With ‘Black Out Tuesday’ – Rolling Stone https://t.co/Of8Kug8ilq "Capitol Music Group, Warner Music Group and their respective labels announced Saturday that they would align with “Black Out Tuesday.”

— K ダ ブ シ ャ イ ン 

Keywords
Τυχαία Θέματα