«Αν ήμουν μαύρος, θα ήμουν κι εγώ νεκρός, έβγαλε όπλο εναντίον μου» – Μαρτυρία για άλλο περιστατικό βίας με τον δολοφόνο του Φλόιντ (video)

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες και τα περιστατικά βίας με τα οποία κατηγορείται ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, πατώντας του τον λαιμό και κόβοντάς του την ανάσα την ώρα που τον συνέλαβε στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Ένα ακόμα περιστατικό βίας στο οποίο εμπλέκεται ο αστυνομικός ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα, με έναν Αμερικανό να περιγράφει στο CNN το πώς ήρθε αντιμέτωπος

με τον Τσόβιν επτά χρόνια πριν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αν ήμουν μαύρος, θα ήμουν πιθανότατα νεκρός» τονίζει ο Κρίστοφερ Μπεργκ, που κατάγεται από τη Μινεάπολη, λέγοντας ότι το 2013, ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης, Ντέρεκ Τσόβιν, έβγαλε όπλο εναντίον του, έξω από το σπίτι του μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ.

Προηγουμένως, ενώ εκείνος και οι φίλοι του που ήταν μόλις 17 ετών επέστρεφαν από το σχολείο με το αυτοκίνητο, κάποιος εκτόξευσε ένα βελάκι από αφρολέξ έξω από το παράθυρο.

Για κακή τους τύχη, πίσω τους βρισκόταν το περιπολικό της αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε ο Τσοβίν, ενώ μόλις το αυτοκίνητο των εφήβων σταμάτησε έξω από το σπίτι του Μπεργκ οι αστυνομικοί τράβηξαν όπλο και ζήτησαν να από τους έφηβους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

«Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά αν εγώ και οι φίλοι μου δεν ήμασταν όλοι λευκοί, πως ο Τσοβίν και ο συνάδελφός του θα μπορούσαν να εντείνουν περαιτέρω την κατάσταση, ενδεχομένως με θανάσιμες συνέπειες» αναφέρει ο Αμερικανός, ο οποίος έχει δηλώσει πως είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τον αστυνομικό, χωρίς όμως αποτέλεσμα μιας και παρέμενε στο σώμα όλα αυτά τα χρόνια.

“What would have happened differently if my friends and I weren’t all white?” Kristofer Bergh says he filed a complaint in 2013 against Derek Chauvin, the ex-officer charged in George Floyd’s death, after he aimed a gun at him for playing with Nerf gunshttps://t.co/tSyiFYDYeS pic.twitter.com/pRoAPPpGos

New Day (@NewDay) June 1, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα